Bæredygtig og imødekommende indretning

Hos Merkur Andelskasse i Aarhus træder man ind i en meget hjemlig atmosfære. Medarbejderne sidder i et åbent miljø og er straks i øjenhøjde med et smil. Indretningen af kontoret på Frederiksbjerg er sket med mange bevidste valg omkring bæredygtige materialer.

En holdningsbaseret andelskasse med fokus på bæredygtige investeringer har indrettet sin nye filial i overensstemmelse med disse holdninger samtidig med, at der er skabt et behageligt miljø for medarbejdere og kunder.

Merkur ligger på et hjørne og får derfor meget dagslys ind fra flere retninger. Dermed er der skabt et godt udgangspunkt for indretningen, som er udført af LOOP Architects i Aarhus. Medarbejderne sidder stort set samlet i et åbent miljø, der fint understøtter andelskassens holdning til gennemsigtig bankforretning. For kunderne er der indrettet et loungeområde ved indgangen, med både kaffebar og legesager.

Holdbare løsninger

Merkur er stolte af at være en andelskasse og støtter blandt andet projekter med fokus på miljø og økologi, og derfor har Merkur også stillet krav til materialerne i kontoret. Træ er et gennemgående materiale, med uldne gardiner som rumdelere i farverig kontrast. For at sikre en behagelig akustik er der valgt Troldtekt akustiklofter med indbygget Troldtekt belysning.

Akustiklofterne fra Troldtekt er blandt andet FSC®-certificeret i kategorien ”FSC 100% (FSC®C115450), Cradle to Cradle-certificeret i kategorien sølv samt mærket i bedste kategorier efter Dansk Indeklima Mærkning.

LOOP Architects er Cradle to Cradle rådgivere og søger altid løsninger, der beskytter miljøet. Med indretningen af Merkur Andelskasse er det elegant lykkedes at skabe en indretning, der afspejler Merkurs holdninger i et mix af bløde former og design med kant.

Fakta

Projekt:
Merkur Andelskasses nye filial på Frederiksbjerg i Aarhus
Arkitekt:
LOOP Architects
Bygherre:
Merkur Andelskasse
Troldtekt Produkter
Loftsbeklædning:
Troldtekt akustik
Farve:
Hvid 101
Struktur:
Ultrafin (1,0 mm træuld)
Belysning:
Troldtekt belysning
Tekst & Fotos
Tekst:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt
Fotos:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt