Ædel rom møder hansestadens køkken

Hamborgs verdensberømte kvarter St. Pauli med dets legendariske forlystelses- og bordelkvarter centreret om gaden Reeperbahn er blevet en kulinarisk attraktion rigere. I restauranten AHOI Sankt Pauli, som ligger midt i den ”syndige” gade, smelter søfartens romantiske charme sammen med et moderne design og bliver til en enestående gastroverden.

Gæsterne kan her prøve klassiske hansestad-retter som grønkål, labskovs, ”Pannfisch” eller ”Rote Grütze” og nyde restaurantens hjemmebagte brød. Brødet fremstilles af bl.a. kogt maltskrå, et restprodukt fra ølbrygning. Hvad drikkevarer angår, venter der gæsterne et svært valg: AHOI Sankt Pauli fører mere end 50 øltyper, herunder mange hjemmebryggede craft beer-typer og fadøl fra Hamborgs Ratsherrn Brauerei. 

Og fordi der til en ægte sømand også altid hører en flaske rom, tilbyder AHOI Sankt Pauli et meget stort udvalg af særlige romtyper. De ædle dråber er til dels blevet sejlet over de syv verdenshave til Hamborg, hvor de venter på tørstige søfolk, der skal nå en tur på Reeperbahn, inden der kastes anker.

Ankersymbolet genfinder man også i bordenes skibsplanker og på de robuste fyrfadsstager af træ. Tykke tov og kæder, som bærer lamperne i loftet, samt billeder med motiver fra Hamborgs havn tilfører restauranten yderligere maritim atmosfære. De fire gennemsigtige køleskabe, der er indfattet i en væg af trækasser, får gæsterne til at spærre øjnene op.

Grå Troldtekt loftsplader udgør et perfekt supplement til trægulvet og møblerne af træ og stål. Pladerne tilfører ikke bare et unikt æstetisk udtryk, men sikrer også et optimalt indeklima, god akustik og effektiv brandbeskyttelse.

Fakta

Projekt:
AHOI Restaurant Sankt Pauli, Hamburg, Tyskland
Bygherre:
Christopher Stapel, Hamburg
Troldtekt Produkter
Loftsbeklædning:
Troldtekt akustik
Farve:
Grå 202
Struktur:
Ultrafin (1,0 mm træuld)
Kantprofil:
5 mm fas, K5
Montering:
Med Troldtekt-skruer
Tekst & Foto
Tekst:
Dipl.-Ing. Olaf Wiechers, arkitekt
Foto:
Dipl.-Ing. Olaf Wiechers, arkitekt