Nyopført funkishus med rene linjer

På en skråning med udsigt til Vandkraftsøen i Holstebro ligger et nyopført funkishus. Det karakteristiske flade tag skaber sammen med listelofter i egetræ et stilistisk og tidløst udtryk.

Klassisk, moderne og personligt. Tre ord, der kendetegner det nybyggede hus i Holstebro. Som perler på en snor ligger det i forlængelse af en håndfuld andre nyopførte huse på en skråning med udkig til søbredden. Huset er en del af en grundejerforening, hvor kravet var, at husene skulle opføres med de karakteristiske funkistræk. Et krav, der faldt i ejernes smag, som selv har været bygherrer på projektet.

– Funkisstilen er tidløs og elegant med det flade tag og de rene linjer. Vi kommer fra en stor villa, og derfor var det spændende at opføre et klassisk funkishus, siger ejerne.

Gennemtænkt fra A til Z
Der er ingen tvivl om, at de rene linjer går igen fra inderst til yderst. Udenfor skaber den lyse vandskurede facade et simpelt udtryk, der bliver fuldendt af trælister, som er videreført fra husets loft. Loftet er af typen Troldtekt contrast.

– Indenfor er hele huset opført med sorte Troldtekt akustikplader, der er beklædt med trælister i egetræ. Den sorte farve giver et eksklusivt udtryk, og listerne giver øjet ro og bidrager med varme og charme til huset. Samtidig giver lofterne god akustik, og det er vigtigt i et hus som vores med store, åbne rum og højt til loftet, udtaler ejerne.

Som prikken over i’et er blandt andet garageport og indgangsparti beklædt i egetræ, der matcher listelofterne.

Et nybyggerhus med charme
På grund af husets hældning mod søbredden er det opført i to plan, der bliver forbundet af en indendørs betontrappe. Husets hjerte er det store køkkenalrum, hvor der er direkte udsyn fra den ene ende til den anden. Her dominerer et sort køkkenelement, og den rå murstensvæg bryder det stilistiske udtryk.

– Fordi huset i sig selv er så enkelt, har det været vigtigt for os at tilføje noget varme. Det har vi blandt andet gjort ved at opføre den rå murstensvæg ned til underetagen, ligesom gulvet med de brede egetræsplanker giver huset intimitet. Det gør, at det ikke fremstår som nybyg, udtaler ejerne.

Store gulv-til-loft-vinduer giver et smukt lysindfald året rundt og en unik udsigt til søen. Fra køkkenalrummet er der direkte adgang til en stor terrasse, der sammen med en gangsti hele vejen rundt om huset giver mulighed for at nyde solen uanset årstid.

Fakta

Projekt:
Privatbolig i funkisstil, Holstebro, Danmark
Troldtekt Produkter
Loftbeklædning:
Troldtekt contrast
Farve:
Sort 207
Struktur:
Ultrafin (1,0 mm træuld)
Montering:
Med Troldtekt skruer og contrast "click-on" system
Tekst & Fotos
Tekst:
Publico
Fotos:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt