Moderne studiemiljø kræver god akustik

Uddannelsesinstitutionen UCN i Aalborg har fået en større tilbygning, der bidrager med nogle gode forhold for de studerende, både i undervisningen og de mere uformelle arbejdsrum. Fra arkitekternes side er der desuden lagt vægt på bæredygtighed og godt indeklima.

Baggrunden for tilbygningen på 3200 m2 er ønsket om at danne et fagligt fælleskab mellem alle teknologiske uddannelser i samme hus, hvorved der sker en naturlig synergieffekt for alle årgange og uddannelser. Særligt det nye sociale studie- og udviklingsmiljø har der været meget fokus på i konkurrencen, som blev vundet af Kærsgaard & Andersen A/S i Aalborg. Den nye helhed er skabt i fin respekt for de eksisterende bygninger, mens terrænfaldet på grunden er blevet udnyttet til en spændende rumlighed for det åbne arbejdsmiljø (kaldet plug and study).

Loft med frisk luft
UCN ønskede funktionelle og fleksible bygninger, hvilket stiller store krav til materialer og indeklimaet. Desuden har arkitekterne arbejdet meget med lyd, lys, transparens og visuel kontakt. Rumligheden er meget varierende med både lange kig og mere intime rum. Troldtekt er anvendt som et gennemgående materiale på loftet, der dels sikrer en god akustik og giver en fin arkitektonisk sammenhæng. Fladen er rolig og giver en stoflighed til rummene sammen med træ og beton. Troldtekt ventilation er indbygget i loftet, således at frisk luft strømmer diffust gennem udvalgte plader og giver en frisk luft uden gener fra træk eller støj. UCN i Aalborg har med den nye bygning fået et moderne og fremtidsorienteret miljø, der indbyder til både studier og socialt samvær både inde og ude.

Fakta

Projekt:
Tilbygning og renovering, UCN Aalborg
Arkitekt:
Kærsgaard & Andersen A/S
Bygherre:
University College Nordjylland
Troldtekt produkter
Loftsbeklædning:
Troldtekt akustik og Troldtekt ventilation
Farve:
Hvidmalet 101
Struktur:
Ultrafin (1,0 mm træuld)
Kantprofil:
K0-FN, monteret med Troldtekt skruer
Tekst & fotos
Tekst:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt
Fotos:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt