Færdige filer gør arbejdet nemmere

Christoffer Nielsen er Architectural Technologist i schmidt/hammer/ lassen architects. En væsentlig del af jobbet består i at arbejde med BIM på tegnestuens større projekter.

Christoffer Nielsen har hjulpet med at teste BIM-objekterne på Troldtekts hjemmeside. Han ser flere fordele ved at benytte sig af de Revit-filer, Troldtekt stiller til rådighed.

– At Troldtekt stiller filerne til rådighed online, betyder blandt andet, at jeg ikke selv skal bruge tid på at lede efter informationer på deres hjemmeside. De har jo gjort arbejdet for mig på forhånd, så jeg bare kan kopiere objekterne direkte ind i mine modeller. Det er med til at lette mit arbejde, samtidig med at jeg er sikker på, at jeg får de rigtige oplysninger første gang, siger Christoffer Nielsen.

Han har gavn af BIM-objekter fra producenter, så længe filerne ikke er så detaljerede, at de kommer til at fylde for meget i hans modeller. Af samme grund har Troldtekt i virksomhedens materialebibliotek samlet teksturfiler i en lav opløsning, som ikke giver tunge datafiler.

Nemmere at finde fornuftige løsninger

Christoffer Nielsen fortæller, at schmidt/hammer/lassen architects arbejder med BIM på alle større projekter – til gavn for tegnestuen selv, bygherre, udførende og øvrige rådgivere.

– En af de store fordele som projekterende er selvfølgelig, at vi fanger flere kollisioner mellem de forskellige fag tidligere i processen og derved har lettere ved at finde en fornuftig løsning, så man ikke skal lave for mange hovsaløsninger på pladsen. Når man sidder med en 3D-model, kan man desuden hurtigt finde det sted i byggeriet, man snakker om, og se, hvad der skal ske, samt hvem der har ansvaret for, at det sker, siger Christoffer Nielsen.

Se og download Troldtekts BIM-objekter til Revit.