Troldtekt Roskilde Katedralskole

Hver dag ringer klokken ind til et dårligt indeklima på alt for mange folkeskoler landet over. Især på de mange nedslidte skoler er luftkvaliteten for lav og støjniveauet for højt.

Læs interviewet med Peter Noyé, der er ekspertisechef for indeklima og energi hos Niras. Han peger blandt andet på, at flere skoler med fordel kan tænke i alternative løsninger, når de renoverer, i stedet for at forsøge at leve op til standarderne for nybyggeri.

Få også gode råd til bedre akustik i moderne skolebyggeri fra Mads Bolberg. som er specialist i DELTA Acoustics. Og læs om den nyeste forskning inden for lavtryksventilation gennem akustiklofter. En sådan løsning kombinerer god akustik og frisk luft, så eleverne kan koncentrere sig om at lære.

Over 100 skoler har ondt i arbejdsmiljøet

På hundredvis af skoler landet over er arbejdsmiljøet så dårligt, at det giver anledning til anmærkninger fra myndighederne. Det har både DR og TV2 for nylig dokumenteret.

Dårligt indeklima med lav luftkvalitet er en af de store syndere, og det går ud over undervisningen. Også støj og dårlig akustik bidrager til stress og konflikter.

Troldtekt school working environments

Skoler kæmper for at forbedre indeklimaet

Pladsmangel, dårlig drift af klimasystemer og strenge krav til renoverede bygninger gør det svært for mange skoler at rette op på et tungt indeklima.

Skolerne bør tænke i alternative løsninger, for det er ofte muligt at opnå mærkbare forbedringer, selv hvis kravene til luftkvalitet ikke kan opfyldes 100 procent, mener ekspertisechef i indeklima Peter Noyé fra Niras.

Troldtekt Schoolyard

Forskere: Ventilationsloft gavner byggeri og budget

Forskere fra Aalborg Universitet har nu dokumenteret, at akustiklofter med lavtryksventilation giver høj komfort og store besparelser. Troldtekt har deltaget i forsøgene med Troldtekt ventilationslofter.

Troldtekt Rathlouskolen

Frisk luft har effekt som et ekstra års læring

Elever klarer sig ti procent bedre, når luftkvaliteten er i top. Det viser et DTU-forsøg på Vallensbæk Skole, hvor to lokaler fik monteret et ventilationsloft fra Troldtekt.

Loftet sikrer en optimal luftblanding – og bruger kun halvt så meget energi som andre ventilationsløsninger.

Troldtekt Vallensbaek School

Nyt overblik over akustikkens ABC

En ny vejledning fra Trafik- og Byggestyrelsen giver det enkle overblik over akustikkrav i blandt andet undervisningsbygninger. Især i rum, der også skal fungere som dagtilbud, kræver det fokus fra projektstart at leve op til kravene om korte efterklangstider.

Få gode råd fra Mads Bolberg, specialist i DELTA Acoustics (en del af FORCE Technology). DELTA har været med til at udarbejde den nye vejledning, og Mads Bolberg har stor erfaring med at rådgive om akustik i skoler.  

Troldtekt vejledning

Viden Djurs

Troldtekt Videndjurs

Friis & Moltke har tegnet tilbygningen til VID Gymnasier i Grenaa. Udefra er den hvide bygning ydmyg i sit udtryk, men den har med sin runde form en stærk signaleffekt. Indenfor er der laboratorier, teorilokaler og fællesrum til de naturvidenskabelige fag. Troldtekt ventilationslofter sørger for god akustik og frisk luft.

Se fotos og læs mere

Klostermarkskolen

Troldtekt, Klostermarkskolen

Efter mere end 40 års tro tjeneste trængte Henning Larsens skolebygning fra 1963 til at genopstå i en ny og mere tidssvarende version. Nu har JJW Arkitekter fuldstændig forvandlet skolen – blandt andet med en 4.500 kvadratmeter stor nybygning.

Se fotos og læs mere

SOSU Aarhus

Troldtekt, SOSU Skejby

Sosu-uddannelserne i Aarhus er flyttet i nye rammer. CUBO Arkitekter har tænkt skolen som en by i byen – man ankommer til et centralt torv og kan derfra gå på opdagelse i pladser, gader og stræder. Tagets skiftende hældning og ovenlys giver dybde, og Troldtekt lofterne understøtter den varme, menneskelige atmosfære.

Se fotos og læs mere

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få aktuel inspiration inden for akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri leveret direkte til din indbakke.

Nyhedsbrevet udkommer cirka otte gange om året, og hver udgave byder på et relevant tema, som foldes ud i artikler, fotos og video.

Troldtekt newsletter

Temaoversigt

Troldtekt sætter med temaudgivelser løbende fokus på aktuelle trends og tendenser indenfor akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri.

Troldtekt Newsletter