Aarhus Ø

Europa har rettet blikket mod Aarhus, som er europæisk kulturhovedstad i 2017. Det tiltrækker ekstra opmærksomhed til byens kreative erhverv, herunder en bred vifte af større og mindre tegnestuer.

I dette tema får du byudvikler Rune Kildens eksempler på den fantastiske forandring, der sker på havneområdet Aarhus Ø.

Læs også interviewet med Jørgen Bach, der er partner i Arkitema. Han er desuden formand i The Architecture Project – en erhvervsklynge, der står bag blandt andet Rising Architecture Week. Arkitekturbiennalen afvikles 11.-15. september 2017 i Aarhus.

Rising Architecture Week byder på arrangementer i byen og en konference på Godsbanen, hvor meterhøje korthuse af Troldtekt akustikplader danner rammen for debat om arkitektur som løsning på fremtidens udfordringer.

Mågerne er fløjet, og arkitekturen folder sig ud

De nordlige havnearealer i Aarhus er over de seneste syv år blevet forvandlet fra con-
tainerterminal til en attraktiv bydel, hvor kendte tegnestuer skaber spændende arkitektur.

Det kan være en udfordring at få byliv med ind i nye bydele, men havnebade, ø-haver, restau-
ranter og en udsigtspost i 128 meters højde skal gøre Aarhus Ø til et samlingspunkt i byen.

Troldtekt, Aarhus Oe

Aarhusiansk arkitektbiennale har vækst-ambitioner

Det aarhusianske arkitektmiljø er som en stor familie, der i 2014 blev officielt samlet i The Architecture Project. Erhvervsklyngen synliggør arkitekterne i Aarhus og skaber arbejdspladser i de kreative erhverv.

Det sker blandt andet via events som Rising Architecture Week, der afvikles 11.-15. september 2017 i Aarhus. Bestyrelsesformand i The Architecture Project og partner i Arkitema, Jørgen Bach, beskriver ambitionerne.

Troldtekt, Rising Architecture Week 2017

Troldtekt korthus rammer biennalen ind

Rising Architecture Week byder på arkitekturarrangementer i den europæiske kulturhovedstad Aarhus. I det kreative miljø på ’Godsbanen’ sætter det tyske arkitektkollektiv Raumlabor scenen med en imponerende Troldtekt installation.

Installationen er skabt af Troldtekt akustikplader, der er samlet som ”korthuse” i op til fem meters højde. Når biennalen er afviklet, kan pladerne genbruges i byggeriet, fremhæver arkitekterne.

Troldtekt, Raumlabor - Rising Architecture Week 2017

Vulkanen

Troldtekt, Vulkanen Aarhus Ø

Det seks etager høje byggeri på Aarhus Ø rummer 99 ungdomsboliger med et minimalt energiforbrug. Cubo Arkitekter A/S og Terroir ApS har tegnet et æstetisk atrium i midten af bygningen. Atriet er designet som et foranderligt rum, hvor farverne på glasværket gradueres, og hvor Troldtekt lofter sikrer en rolig atmosfære.

Se fotos, og læs mere om lydmiljøet i atriet

Havnehusene

Troldtekt, Havnehusene

Den karrélignende bebyggelse har udsigt til Aarhus Lystbådehavn og rummer 83 boliger og 179 ungdomsboliger. Havnehusene er et nulenergi-projekt og bygget med ambition om kvalitet fra inderst til yderst. Grå Troldtekt lofter sørger for god akustik mellem de øvrige materialers hårde overflader. 

Læs mere om materialerne i Havnehusene

Pakhusene

Troldtekt, Pakhusene

Suveræn beliggenhed, gedigne materialer og solidt håndværk kendetegner Pakhusene på Aahus Ø. De tre højhuse er muret op i sortbrune tegl, og lokalerne er rå i deres udtryk med betonoverflader, synlige installationer og Troldtekt lofter i grå natur. Erhvervsbyggeriet lægger op til deleøkonomi med områdets beboere.

Læs mere om konceptet ”Gaining by Sharing”

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få aktuel inspiration inden for akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri leveret direkte til din indbakke.

Nyhedsbrevet udkommer cirka otte gange om året, og hver udgave byder på et relevant tema, som foldes ud i artikler, fotos og video.

Troldtekt newsletter

Temaoversigt

Troldtekt sætter med temaudgivelser løbende fokus på aktuelle trends og tendenser indenfor akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri.

Troldtekt Newsletter