Troldtekt, Herning Library

 

TEMA: Renovering

Renoveringer udgør halvdelen af omsætningen i byggebranchen, så der er god grund til at hylde de inspirerende eksempler. Det er netop formålet med Renoverprisen, der i år gik til Konstabelskolen på Margretheholmen i København.

Læs et interview med Aarhus’ tidligere stadsarkitekt, Gøsta Knudsen, der er formand for prisens nomineringsudvalg. Han mener, at parcelhuse kan stå for den næste store bølge af renoveringer.

Få indblik i fordelene ved at DGNB-certificere din renovering, og læs, hvordan Troldtekt konkret bidrager med point til den bæredygtige certificering.

Tag et spændende kig ind i Ringkøbing Svømmehal og Vigerslev Allés Skole, som begge var nomineret til Renoverprisen 2016. Se også en fotoserie fra sidste års vinderbyggeri, Herning Bibliotek. 

De prisværdige renoveringer

Renoverprisen 2016 gik til Konstabelskolen på Margretheholmen i København. Siden prisen blev stiftet i 2013, er interessen eksploderet. Det er godt, for der er behov for inspirerende eksempler på renoveringer, som udgør halvdelen af byggebranchens omsætning.

Sådan lyder det fra formanden for nomineringsudvalget, Gøsta Knudsen, der er tidligere stadsarkitekt i Aarhus. Han spår, at enfamiliehuse vil stå for den næste store renoveringsbølge.

Troldtekt Konstabelskolen renoverprisen 2016

Løft kvaliteten med den bæredygtige tjekliste

Antallet af nybyggerier, der DGNB-certificeres, stiger støt. Men også flere renoveringer kan med fordel certificeres efter den bæredygtige tjekliste.

Mette Qvist er direktør for Green Building Council Denmark, der arbejder for at udbrede DGNB i Danmark. Få hendes syn på fordelene ved at certificere sin renovering.

Troldtekt Sorgenfrivang facade

Certificering: Troldtekt bidrager med point til DGNB

Det er en fordel for rådgiverne, når producenter dokumenterer, hvordan byggevarer bidrager til bæredygtige certificeringer. Det gør det nemmere at sammenligne produkter og holde styr på pointregnskabet.

Rambøll har dokumenteret, at Troldtekt kan bidrage med point til kriterier, der udgør 49 procent af den samlede certificering. Især i renoveringer kan det spille en stor rolle, forklarer Gitte Gylling Hammershøj Olesen, seniorkonsulent i Rambøll. 

Troldtekt Vigerslev Skole

Ringkøbing

Svømmehal

Troldtekt, Ringkøbing Swimming Hall

Svømmehallen er Ringkøbings nye trækplaster. Facaden er åbnet, så gæster har smuk udsigt over fjorden, mens de muntrer sig med bassiner, klatrevæg, spring og vandparkour. I hal, omklædning og fitnessområde sikrer Troldtekt lofterne en god akustik. Projektet var nomineret til Renoverprisen 2016.

Se fotos og læs mere

Vigerslev Allés

Skole

Troldtekt, Vigerslev Allé School

Skolen, der åbnede for over 100 år siden, er efter en stor renovering klar til fremtiden. Skolen tilgodeser nu de nye læringsformer og har fået et markant bedre indeklima. Desuden har eleverne fået helt nye muligheder for kreativ bevægelse inde og ude. Projektet var nomineret til Renoverprisen 2016.

Se fotos og læs mere

Herning

Bibliotek

Troldtekt, Herning Library

Transformationen fra slidt erhvervsbygning til levende kulturhus blev kåret som vinder af Renoverprisen 2015. Facaderne er åbnet med glas, og bygningens gadeplan udgør sit eget offentlige rum midt i Hernings gågade. Grå Troldtekt lofter regulerer akustikken og harmonerer flot med de øvrige materialer i biblioteket.

Se fotos og læs mere

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få aktuel inspiration inden for akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri leveret direkte til din indbakke.

Nyhedsbrevet udkommer cirka otte gange om året, og hver udgave byder på et relevant tema, som foldes ud i artikler, fotos og video.

Troldtekt newsletter

Temaoversigt

Troldtekt sætter med temaudgivelser løbende fokus på aktuelle trends og tendenser indenfor akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri.

Troldtekt Newsletter