Troldtekt - NOMA Australia

 

TEMA: Akustik i restauranter

Vidste du, at støj og musik har indflydelse på, hvordan maden smager? Og at dårlig akustik kan koste stjerner i madanmeldelsen?

Læs et interview med professor Charles Spence fra Oxford Universitet. Han forklarer, hvorfor en passioneret kok også bør interessere sig for lyd og akustik.

Få indblik i, hvordan madanmeldere også inddrager lydniveauet, når de bedømmer deres restaurantbesøg.

Se, hvordan blandt andre NOMAS australske pop up-restaurant, restaurantbåden Sorte Louis og kæden Restaurant Flammen bruger akustiklofter til at skabe den bedst mulige atmosfære for deres gæster.

 

Med Noma på visit i Australien 

Kulinarisk topkvalitet, danske designermøbler og sortmalede Troldtekt loftplader var ingredienser i Nomas opskrift på en midlertidig pop up-restaurant nær Sydney.

I 10 uger serverede restauranten specialudviklede kreationer med australsk identitet. Alle borde blev reserveret i løbet af bare 90 sekunder, og 27.000 interesserede måtte nøjes med en plads på venteliste.

Troldtekt - NOMA restaurant Australia

Sådan påvirker lyd vores smagssans

Forestil dig, at opskrifter ikke kun angiver, hvilke ingredienser der skal i retten, men også hvilken musik der får maden til at smage bedst.

Ifølge Charles Spence, professor i eksperimental psykologi ved Oxford Universitet, så har akustik, støj og musik stor indflydelse på, hvordan vores sanser opfatter det vi spiser og drikker. 

Troldtekt - Restaurant Veto

Dårlig akustik kan koste stjerner i madanmeldelsen 

Det kan trække ned i den samlede vurdering, hvis larm og støj spolerer madoplevelsen. Det fortæller Morten Vilsbæk, bestyrelsesformand for Danske Madanmeldere.

Især tætpakkede bistroer og kælderrestauranter skal være opmærksomme på støjniveauet.

Troldtekt- Acoustics in restaurants

Sorte Louis: Lækker mad i smult vande

Efter at have boet fem år på en gammel hollandsk toldbåd i Aarhus fik Preben Hald og Tina Steen smag for at drive café på vandet. I en sådan grad, at parret valgte at købe en lille færge og omdanne den til restaurant.

Flere måneders totalrenovering har tilført industrikøkken, charme og slyngelstue. Så nu kan sultne gæster gå om bord i friske, danske råvarer på Sorte Louis, hvor et træbetonloft bidrager til den hyggelige atmosfære.

Troldtekt - Café Sorte Louis

Hele familien skal føle sig hjemme ved bordet

Det kræver også fokus på akustik at drive en familierestaurant, hvor der skal være plads til både børnefamilier, julefrokoster og sølvbryllupspar.

Administrerende direktør Elias Grøftholdt Tychsen fortæller, hvordan Restaurant Flammen skaber en behagelig atmosfære for gæsterne på kædens 11 restauranter.

Troldtekt - Restaurant Flammen

Tårnet

på Christiansborg

Troldtekt - Restaurant Taarnet

Med sine 106 meter indtager det centrale tårn på Christiansborg en markant plads i Københavns skyline. Under restaureringen blev Folketingets arkitekter opmærksomme på potentialet i det store tårnrum, der har 11 meter til loftet. Rummet er nu omdannet til en anerkendt restaurant med offentlig adgang til en stor udsigtsplatform.

Se fotos, og læs mere

Terrace Restaurant

i London Zoo

Troldtekt - Terrace Restaurant London Zoo

En af Storbritanniens største restauranter for dagsgæster ligger i den kendte London Zoo. Den nye udgave af Terrace Restaurant, som oprindeligt er fra 1920’erne, servicerer dagligt op til 10.000 gæster. SHH Architects står bag designet, og Troldtekt lofter bidrager til kvalitetsoplevelsen ved at sikre en behagelig akustik.

Se fotos, og læs mere

Frøken Koch

på havnen i Aarhus

Troldtekt - Restaurant Frk. Koch

Brødrene Kochs restaurant serverer velkendte frokost- og aftenretter i nyindrettede lokaler. Interiøret byder på venlige farver og materialer, sorte borde og stole samt skrånende loftflader med Troldtekt. Frøken Koch var i 2015 den restaurant i Østjylland, som fik de bedste anmeldelser fra gæsterne.

Se fotos, og læs mere

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få aktuel inspiration inden for akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri leveret direkte til din indbakke.

Nyhedsbrevet udkommer cirka otte gange om året, og hver udgave byder på et relevant tema, som foldes ud i artikler, fotos og video.

Troldtekt newsletter

Temaoversigt

Troldtekt sætter med temaudgivelser løbende fokus på aktuelle trends og tendenser indenfor akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri.

Troldtekt Newsletter