Troldtekt, Roskilde Katedralskole

TEMA: Skolebyggeri

Efter den nye folkeskolereform er trådt i kraft, opholder både lærere og elever sig flere timer på skolen. Derfor er det vigtigere end nogensinde, at det enkelte lokale indrettes efter de aktiviteter, der foregår i lokalet.

Her på siden kan du læse et interview med specialkonsulent Rasmus Challi fra Dansk Center for Undervisningsmiljø. Du kan også se, hvordan elever på Vallensbæk Skole har forbedret deres resultater med ti procent – takket være et sundere indeklima.

Troldtekt Roskilde Kathedral School

DCUM: Indretning påvirker indlæring

Folkeskolereformen skærper behovet for klasseværelser, der ikke er indrettet som en ensartet masse.

Forskellige lys-, luft-, lyd- og temperatur-forhold indgår i opskriften på bedre læring, forklarer Rasmus Challi, som er specialkonsulent hos Dansk Center for Undervisningsmiljø.

Troldtekt Vallensbaek School

Frisk luft har effekt som et ekstra års læring

Elever klarer sig ti procent bedre, når luftkvaliteten er i top. Det viser et DTU-forsøg på Vallensbæk Skole, hvor to lokaler fik monteret et ventilationsloft fra Troldtekt.

Loftet sikrer en optimal luftblanding – og bruger kun halvt så meget energi som andre ventilationsløsninger.

Troldtekt Vibeeng School

Skyd genvej til den gode akustik

Troldtekt akustik Plus forstærker lydabsorptionen, så efterklangstiden holdes i bund – for eksempel i undervisningslokaler, fællesarealer og lærerværelser.

Løsningen består af en Troldtekt plade med et lag mineraluld limet fast på bagsiden og kan monteres med en indbygningshøjde på helt ned til 43 mm.

Westminster College

Westminster College

City of Westminster College
schmidt hammer lassen architects står bag City of Westminster College, som med sine åbne og fleksible rum er et flagskib inden for moderne undervisningsarkitektur. Lydabsorption har været særlig vigtig i det store fritids- og sportscenter og på skolens værksteder, derfor er der i disse rum monteret Troldtekt akustikløsninger.

Se fotos, og læs beskrivelsen.

Roskilde Katedralskole

Troldtekt, Roskilde Katedralskole

Roskilde Katedralskole
Sweco Architects står bag renoveringen og udbygningen af Roskilde Katedralskole, der iøvrigt er kåret som Danmarks mest populære gymnasium. Når så mange mennesker samles i en hektisk hverdag, så er dagslys, indeklima og akustik af afgørende betydning. Derfor er der i såvel kantine som i de nye undervisningsrum anvendt Troldtekt ventilation.

Se fotos, og læs beskrivelsen.

Vibeengskolen

Troldtekt, Vibeengskolen

Vibeengskolen
I Haslev står en helt nybygget folkeskole klar til at tage imod 500 elever og deres lærere. En stor del af skolens læringsrum skal rumme mange børn og aktiviteter på samme tid, derfor er der valgt en Troldtekt akustik Plus løsning, som lever helt op til de høje akustiske krav. Skolen, der er tegnet af Arkitema Architects K/S, har fokus på bæredygtighed og er i lavenergiklasse 1.

Se fotos, og læs beskrivelsen.

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få aktuel inspiration inden for akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri leveret direkte til din indbakke.

Nyhedsbrevet udkommer cirka otte gange om året, og hver udgave byder på et relevant tema, som foldes ud i artikler, fotos og video.

Troldtekt newsletter

Temaoversigt

Troldtekt sætter med temaudgivelser løbende fokus på aktuelle trends og tendenser indenfor akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri.

Troldtekt Newsletter