God akustik, naturlig resistens mod fugt, et fleksibelt design – og point til det bæredygtige regnskab. Der er en række gode grunde til, at Troldtekt akustikplader i træbeton bliver valgt til svømmehaller og faciliteter ved udendørs badeanlæg.

Troldtekt akustikplader i svømmeanlæg

Valget af byggematerialer giver særlige udfordringer, når arkitekter tegner svømmehaller og friluftsbade. Som i andre projekter skal materialerne æstetisk passe ind i det arkitektoniske udtryk. Men derudover er der en række funktionelle krav.

Svømmehaller er typisk store rum med højt til loftet og flader af glas eller beton. Akustisk harmonerer det mindre godt med børnelarm og badeleg. Desuden kan miljøer med konstant høj luftfugtighed tære ekstra meget på materialerne. Endelig er der ofte store vægflader, som kræver et gennemtænkt visuelt udtryk.

Naturlige fordele matcher kravene
I en lang række moderne svømmeanlæg er Troldtekt valgt, fordi de naturlige fordele ved træbetonpladerne netop matcher disse krav. Her kan du læse om fire af de styrker, som gør Troldtekt til et oplagt valg.

God akustik
Troldtekt akustikpladers åbne struktur absorberer lyden meget effektivt. Det giver en kortere efterklangstid og minimerer dermed støjgenerne – både i selve svømmehallen og i faciliteterne omkring (omklædning, café mv.). Læs mere om god akustik.

Naturlig styrke
Træbeton er et naturmateriale, som bevarer råvarernes gode egenskaber: styrken fra cement og den naturlige åndbarhed fra træ. Troldtekt akustikplader kan optage og afgive fugt og er derfor meget velegnede som akustikloft i vådrum. Pladerne kan ikke rådne og giver ikke grobund for svamp eller andre mikroorganismer.

Teknologisk Institut har dokumenteret, at Troldtekt er et formstabilt materiale. Hvis luftfugtigheden i et rum ændrer sig med et procentpoint, ændres pladens dimensioner med kun 0,05 promille. Det er en stor fordel i svømmehaller. Læs mere om naturlig styrke.

Fleksible designløsninger
Troldtekt fås som en række forskellige designløsninger, der i kraft af montering, særlige farver eller CNC-bearbejdning kan give store vægflader helt specielle udtryk og indgår i helheden som lydabsorberende designelementer. Se designløsningerne.

Dokumenteret bæredygtighed
Troldtekt er certificeret på sølvniveau i den internationalt anerkendte Cradle to Cradle-certificering. Certificeringen er blandt andet opnået, fordi pladerne ikke indeholder skadelige stoffer og derfor kan vende tilbage til naturen som kompost.

Desuden har Rambøll kortlagt, hvordan Troldtekt konkret bidrager med point til områder som totaløkonomi, indeklima og materialer i de førende bæredygtighedscertificeringer, DGNB, LEED og BREEAM.

Få inspiration til farver og funktion

 

 

Her på websitet finder du masser af inspirerende cases, som viser, hvordan Troldtekt er anvendt i både svømmehaller og friluftsbade.

Find også inspiration i galleriet nedenfor.

Troldtekt akustikplader i svømmeanlæg

Stenungsund Arena (Sverige) er der anvendt Troldtekt akustikplader både som loftsbeklædning og som vægbeklædning i forskellige farver.

Troldtekt akustikplader i svømmeanlæg

Se også den nye svømmehal i Münster (Tyskland), hvor der på væggen løber et langt bånd af akustikplader fra designserien Troldtekt rhombe mini.

Troldtekt akustikplader i svømmeanlæg

Tag med på en tur til den prisbelønnede Vestre Fjordpark i Aalborg, hvor der er valgt Troldtekt i blandt andet café samt i møde- og undervisningslokaler.

Troldtekt akustikplader i svømmeanlæg

Se desuden sports- og svømmecentret i Eura (Finland), hvor Troldtekt i en række forskellige farver bidrager til både den gode akustik og det visuelle udtryk.  

Troldtekt akustikplader i svømmeanlæg

Gigantium i Aalborg er udformet som en bølgeformet bygning, hvor Troldtekt akustikplader i lys natur er monteret på både lofter og dele af vægfladerne.

Troldtekt akustikplader i svømmeanlæg

Troldtekt-plader i flere nuancer giver en smuk visuel effekt og sikrer optimal akustik i det nye Balneon svømmebad i Neustadt am Rübenberge (Tyskland).

Tema: Svøm i den gode arkitektur

Nye badeanlæg skyller ind over landet i disse år, for det er populært at bruge vandet til både elitesport, leg og wellness.

I Troldtekt temaet "Svøm i den gode arkitektur" sætter vi fokus på arkitektoniske udfordringer og muligheder i de nye anlæg.

Vil du vide mere? Læs flere artikler fra temaet her >

Troldtekt akustikplader i svømmeanlæg