Inspiration til private boliger

I hjemmet tilbringer vi det meste af vores tid – måske også en del af arbejdstiden. Det er her, vi er sammen med dem, der betyder mest for os. Hvor vi lader op, hvor børnene vokser op, hvor livet leves. 

Her på temasiden kan du læse, hvordan du i private hjem kan forene bæredygtighed, et sundt indeklima med god akustik og elegant design i private hjem. Se også, hvor stor forskel det kan gøre for den akustiske komfort at vælge de rigtige materialer til boligen.

På temasiden kan du desuden opleve nybyggede og renoverede boliger, hvor arkitekter og bygherrer har tænkt over detaljerne.

Dokumenteret bæredygtige boliger vinder frem

Den bæredygtige bygningscertificering DGNB finder vej til flere private hjem - for at opnå DGNB-point er det vigtigt at tænke sunde materialer ind i designet.

Vi byder mørket og roen indenfor

Sort og andre mørke farver er kommet for at blive. Interview med Rikke Skytte, der fortæller om, hvordan tendensen med mørke flader i hjemmet har bidt sig fast.

Magasin: Bliv inspireret til at forene god akustik og karakterfuldt design

Skal du bygge nyt eller renovere? Så er der inspiration at hente i det nye magasin ’Troldtekt i private boliger – karakterfulde hjem med god akustik’.

Sådan indretter du boligen ud fra designerens principper

Designer og arkitekt Bruno Jakobsen arbejder altid ud fra tre gennemgående designprincipper, uanset hvilke projekter det handler om. Få designerens tips til indretning, og lad dig inspirere af hans karakteristiske design.

Hjemmet bliver mere personligt og farverigt

I Troldtekts nyeste tema kigger design- og livsstilsekspert Mads Arlien-Søborg i krystalkuglen og fortæller om de nyeste tendenser i private hjem. Læs med her, hvis du er nysgerrig på, hvad der rører sig og få ideer til at bringe personlighed og farver ind i boligen.

Troldtekt bidrager til en verden i bedre balance

I mere end et årti har Troldtekt arbejdet strategisk med bæredygtighed – både i forretningen og produkterne. Det har resulteret i en række konkrete tiltag og certificeringer, som er din garanti for et dokumenteret bæredygtigt loft.

Skal du vælge designloft? Få arkitektens anbefalinger

Er du til et let, nordisk udtryk med diskrete linjer? Eller vil du krydre med mere markante strejf? Et Troldtekt designloft sikrer både optimal akustik og karakter i dit hjem. Få anbefalinger til den rette akustikløsning fra arkitekten bag serien af Troldtekt designløsninger.

Med og uden Troldtekt: Så stor forskel gør det i boligen

Vil du undgå rumklang i hjemmet og lyde, der kastes rundt? Det handler kort sagt om at forkorte rummets efterklangstid.

Showrooms: Oplev Troldtekt i København, Aarhus og Middelfart

Nu kan du gå på opdagelse i det brede udvalg af Troldtekt akustikløsninger flere steder i landet. Besøg et af vores tre showrooms i København, Aarhus og Middelfart.

Vælg et designloft med diskrete spor til hjemmet

Troldtekt har lanceret to nye varianter i serien af karakterfulde designløsninger: Troldtekt® v-line 1way og 2way. Oplev Troldtekt v-line her.

En markant forvandling af familien Bojes nye hus

Et nybygget hus er ingen garanti for god akustik. Det måtte familien Boje sande, da de flyttede ind deres hus i Solbjerg. Der skulle nye Troldtekt akustiklofter til, før huset endelig begyndte at føles som et hjem.

Hjemmet bliver mere personligt og farverigt

I Troldtekts nyeste tema kigger design- og livsstilsekspert Mads Arlien-Søborg i krystalkuglen og fortæller om de nyeste tendenser i private hjem. Læs med her, hvis du er nysgerrig på, hvad der rører sig og få ideer til at bringe personlighed og farver ind i boligen.

Referencer med private boliger

Se også andre temaer

Helende arkitektur

Arkitektur, design og materialer kan have betydning i behandlingen af krop og sind. Blandt andet spiller lys, luft og akustik en rolle – og det samme gør disponeringen af rummene.

Svømmehaller og friluftsbade

Svømning og vandmotion er populært på tværs af alder og niveau. Vi bruger svømmehaller, friluftsbade og havnebade til at træne, slappe af og hygge os med familien. Mange steder bliver faciliteterne renoveret, eller helt nye bliver bygget, så arkitekturen matcher de varierende formål og brugerscenarier. Her på temasiden kan du læse om arkitektoniske udfordringer og muligheder i designet af svømmebade. Læs også om de trends, der ifølge eksperterne vil dominere i fremtidens svømmeanlæg.

Design og innovation i arkitekturen

Innovation skal sikre, at arkitekturen konstant udvikler sig – funktionelt og æstetisk. De fleste mennesker opholder sig 80-90 procent af tiden indendørs, og når netop funktion og design smelter meningsfuldt sammen, kan det gøre en stor forskel for hverdag og velbefindende. Det kan du læse mere om her på temasiden, hvor arkitekter fortæller om deres innovative tilgang til design.

Sundhed og indeklima i bygninger

Bæredygtigt byggeri er i fremmarch, men store mængder skadelige stoffer i byggematerialer slipper igennem til nye og renoverede bygninger.

Design af kontorbyggeri

Skype-møder og videndeling på mobilen. De digitale samarbejdsformer stiller nye krav til det fysiske kontors indretning og indeklima.

Fremtidens sunde skoler

Corona har ramt skoleundervisningen hårdt. Men paradoksalt nok har pandemien også afsløret områder, hvor vores skoler kunne bygges, renoveres og indrettes smartere. Her på temasiden kan du læse mere om udfordringerne – og få eksperternes bud på løsninger, der imødekommer behovene for effektiv læring i et sundt indeklima.

Restauranter

Vidste du, at støj og musik har indflydelse på, hvordan maden smager? Og at dårlig akustik kan koste en stjerne i madanmeldelsen? Det kan du læse mere om her på temasiden. Du kan også tage med til en række restauranter, der elegant har forenet den gastronomiske oplevelse med god akustik og et karakterfuldt design. Og så kan du læse om arkitekternes overvejelser bag indretningen.

Alment boligbyggeri

Den almene boligsektor spiller en central rolle i dansk arkitektur og står for byggeløsninger, der er innovative og bæredygtige. Det gælder, når boligselskaberne bygger nyt – men også i forbindelse med renoveringer, som fylder godt i ordrebøgerne hos arkitekter og entreprenører. Her på temasiden kan du se inspirerende eksempler på dokumenteret bæredygtigt boligbyggeri – og læse interviews med bygherrer, arkitekter og eksperter. 

Arkitektur til sport og bevægelse

Sport og bevægelse foregår i mange forskellige former og faciliteter. Her er det vigtigt, at arkitekturen er designet til fysisk aktivitet og støj men stadig med sans for æstetikken. På temasiden her kan du læse, hvordan fornyelse af eksisterende skoler kan hjælpe børn til at bevæge sig mere i hverdagen. Du kan også tage med til forskellige former for sportsbyggeri. Lige fra en komplet sportsby med multihal, tennisbaner, mountainbikespor og moderne sundhedscenter til et asfalteret gadeidrætshus.

Bedre børneinstitutioner

I daginstitutioner er det afgørende, at indeklimaet er sundt for både børn og voksne. Lokalerne skal være fri for skadelige kemikalier eller for meget CO2. Samtidig skal design og materialer bidrage til en god akustik i institutionerne, hvor er der er mange høje lyde. Her på temasiden kan du læse om fokusområderne og se, at et sundt indeklima desværre ikke er en selvfølge. For eksempel er ventilationen mange steder mangelfuld.

Træ i byggeriet

Træ er et sundt, elegant og fleksibelt naturmateriale, som gør en positiv forskel for CO2-regnskabet. Så hvad skal der til, før træ for alvor slår rødder i byggeriet? På denne temaside sætter vi fokus på fordelene ved træbyggeri – og nogle af de barrierer, der kan være for at bygge mere i træ.