Inspiration til studerende gennem design

Sørhauggata 100 i Norge er designet som et enkelt og rationelt studieboligprojekt. Bygningen er designet af arkitekterne Helen & Hard og er beliggende midt i Haugesund tæt på byens universitet.

Filosofien bag bygningen er at skabe arkitektoniske løsninger, der tjener og inspirerer beboerne. Det handler om at udforske, hvordan de grundlæggende elementer i arkitekturen sammen med den rumlige og materielle organisering kan give synergistiske designløsninger.

Derfor omfatter den enkle, men imponerende kompakte volumen små enheder på flere etager, anbragt omkring en central korridor. For at bevare omfanget af nærliggende bygninger opdeler to trapper gadens stigning i tre dele for at bringe lys og aktivitet gennem facaden og ind i bygningen.

Helhedsindtrykket er et varmt og indbydende sted, hvilket blandt andet er opnået med træoverflader, der afspejler bygningens bærende konstruktion i krydslamineret træ. Udenfor finder man en separat gårdhave med pavillon med tilhørende etværelseslejligheder. Sammen danner gården og tagterrassen et socialt mødested for både studerende og besøgende.

Stueetagen indeholder konferencefaciliteter, faciliteter til studerende som f.eks. et vaskeri og en central kaffebar, der opmuntrer til samspil mellem den travle gade og livet i bygningen.

For at afspejle arkitekternes brug af naturlige produkter er den del af bygningen, hvor der potentielt er mest larm – kantinen – beklædt med akustikplader fra Troldtekt for at skabe en rolig og hyggelig atmosfære. Her er der opsat Troldtekt træbetonplader i farven lys natur, monteret med T35-skinnesystem sammen med både hængende og integreret belysning.

Sørhauggata 100 opfylder standarderne for passivhuse og har desuden vundet Norwegian Building Prize (Byggebransjeprisen 2015).

Fakta

Projekt:
Studieboliger i Sørhauggata, Haugesund, Norge
Arkitekt:
Helen & Hard AS
Bygherre:
Studentskipnaden Stord/Haugesund
Troldtekt Produkter
Loftsbeklædning:
Troldtekt akustik
Farve:
Lys natur
Struktur:
Fin (1,5 mm træuld)
Kantprofil:
5 mm fas, fals og not, K5-FN
Montering:
Med T35-skinnesystem
Tekst & Fotos
Tekst:
Pressential LLP
Fotos:
Sindre Ellingsen

Awards

Vinder af Norwegian Building Prize (Byggebransjeprisen 2015).