Agorahaverne

Ibihaven er den første af en række seniorboligfællesskaber med den fælles titel Agorahaverne, som ejendomsudvikler Tetris A/S har udviklet og er bygherre for. En central atriumhave udgør stedet for et fællesskab, der skaber nærhed i hverdagen.

Ibihaven er struktureret som små serier af rækkehuse i to etager, der tilsammen indrammer et overdækket atrium, hvorfra alle beboere har indgang til deres bolig. De øverste har adgang via en svalegang. Boligerne har alle terrasser eller altaner ud til det fri.

Agorahaverne er tænkt som et boligfællesskab for voksne, hvor børnene er flyttet hjemmefra og man ønsker at indgå i et uforpligtende fællesskab og få en tryg hverdag. At bo her, kan være en måde at møde nye mennesker og være en del af et fælleskab.

Frodigt fællesrum

Atriet er langstrakt og fyldt med planter, hvilket gør at rummet ikke kan overskues fra indgangsniveauet. Boligernes små forskydninger giver også mindelser til en bys skævheder, og på en måde kan Ibihaven sammenlignes med en lille, grøn by. Agora betyder torv, og det er stedet, man mødes tilfældigt eller til et planlagt arrangement.

Atriet er også opdelt i en række andre grønne zoner, som indbyder til ophold, med eller uden selskab i de mange møblementer. Beplantningen er meget gennemført og bliver tilmed passet af en gartner.

Boligerne er opført i træ, og man kan dufte træet i det store atrium. Under svalegangene ligger indgangene til de enkelte boliger, og her er der skabt en fint detaljeret arkitektonisk mellemzone, fra det fælles til det private. Her er anvendt Troldtekt i lys natur, som giver en behagelig akustik nær boligen og træbelægning fremfor de klinker, som ellers er anvendt som atriets gulv.

Fakta

Projekt:
Seniorboligfællesskab i Slagelse
Arkitekt:
Sangberg
Bygherre:
Tetris A/S
Ingeniør:
MOE
Entreprenør:
Rasmus Friis A/S
Troldtekt produkter
Loftbeklædning:
Troldtekt akustik
Farve:
Lys natur, hvid 101
Struktur:
Grov (3,0 mm træuld)
Kantprofil:
K5-F med 5 mm fas og fals
Montering:
Med Troldtekt strukturskruer
Tekst & Fotos
Tekst:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt MAA
Fotos:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt MAA

Awards

Nomineret til en Dezeen Award 2021 i kategorien Housing Project og vandt publikumsprisen i samme kategori.

Certificering

DGNB Guld