Det eksklusive loft vækker opsigt blandt unikt interiør

En ramme af rå beton er stylet med produkter fra hele verden i den eksklusive møbel-, interiør- og kunstbutik UniqueRoom. Her er kun plads til design, som skiller sig ud - og netop derfor har butikkens ejer valgt Troldtekt contrast.

Møbel-, interiør- og kunstbutikken UniqueRoom er indrettet som et hjem med køkken, bad, stuer og entré. Stilen er så kompromisløst eksklusiv, at den tænder drømmene hos de fleste indretningsbevidste boligejere. Her er møblerne fløjet ind fra fjerne kontinenter, der er latte art i kundekaffen og kunst fra Danmarks største malere.

– Jeg ønsker at inspirere mine kunder ved at vise møbler, der har kant og historie. Design, du ellers ikke kan købe i Danmark. Løsninger bliver spændende, når designeren har tænkt ud af boksen, og når der er synergi mellem funktion, kvalitet, design og pris. Udtrykket skal være en boligindretning, der får folk til at tænke wauw, siger Nicolai Højgaard, grundlægger og medejer af UniqueRoom.

Hvad er et moderne hjem

Nicolai Højgaard har gjort passionen for design til sin levevej. Med udgangspunkt i butikken på Amager Strandvej i København hjælper han boligejere med at indrette deres hjem. Kundeskaren spænder bredt. Det kan være et midaldrende ægtepar, som skifter klassisk dansk design ud med et stramt og minimalistisk udtryk. Kernefamilien, der har fokus på funktionalitet og hygge. Eller den unge livsnyder, der er på jagt efter en unik sofa, som ingen andre har.

– Begrebet et moderne hjem kan ikke klassificeres inden for én ramme. Et moderne hjem skal afspejle de personer, der bor i hjemmet. Derfor er definitionen lige så alsidig, som vi alle sammen er forskellige. Når det er sagt, ser jeg naturligvis nogle fællestræk, siger Nicolai Højgaard.

– I mange hjem er der betonvægge eller helt hvide vægge, som giver en anonym og kold ramme, der stiller krav til de ting, vi fylder ind i rummene. Jeg har fokus på materialitet, og jeg synes, træ er et spændende materiale at arbejde med. Det er levende og organisk, og derfor bidrager træ med varme og sjæl, der kan skabe interessante synergier med hårde overflader.

Eksklusiv boligakustik

To af de fire primære rum i UniqueRoom er indrettet med det eksklusive akustikloft Troldtekt contrast. I det største af de to rum er loftet Troldtekt contrast med akustikplader i grå natur beklædt med trælister i birk krydsfiner med synlige finerkanter. I et mindre rum, der er indrettet som entré, er der valgt sorte akustikplader med finerede egetrælister I de øvrige rum bliver der monteret klassiske Troldtekt akustikplader i grå natur og desuden de helt nye Troldtekt line akustikplader, som er en del af den nye serie af Troldtekt designløsninger, som Troldtekt lancerer i foråret 2019.

– Skallen i UniqueRoom er beton. Det giver et dårligt lydmiljø, som der også er i mange moderne hjem, så jeg ledte efter en elegant og eksklusiv akustikløsning. Jeg er fascineret af Troldtekt contrast, fordi designet tilfører rummet nogle lange linjer, som er helt fantastiske. De giver rummene en længde og dybde, som de ellers ikke har. Og samtidig får du en enestående akustik, siger Nicolai Højgaard.

– Mange af mine kunder er begejstrede for designloftet og vil gerne vide mere om Troldtekt contrast. De er ofte i en byggeproces og har derfor fokus på, hvordan de skaber god akustik. Alle ønsker, at deres hjem bliver et sted, hvor man har lyst til at opholde sig. Det er det, der er i fokus, når jeg hjælper folk med boligindretning, siger Nicolai Højgaard.

Tag med på besøg i UniqueRoom

Se løsningen med Troldtekt contrast i UniqueRoom >

Fakta

Projekt:
UniqueRoom, møbel-, interiør- og kunstbutik på Amager Strandvej i København
Troldtekt Produkter
Loftsbeklædning:
Troldtekt akustik, Troldtekt line og Troldtekt contrast med spor til 9 lister, inkl. egefinerede lister og birk lister med hvidpigmenteret mat lak
Farve:
Grå natur inkl. birk lister med hvidpigmenteret mat lak og sort 207 inkl. egefinerede lister
Kantprofil:
Ret kant, K0
Montering:
Med Troldtekt skruer og Troldtekt contrast ”click-on” system
Tekst & Fotos
Tekst:
Publico
Fotos:
Tommy Kosior, Troldtekt A/S & Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt

Awards

Akustikløsningen Troldtekt contrast - eksklusiv boligakustik er i finalen ved Danish Design Award 2019 i kategorien Feel Good – en designpris for løsninger, som er særdeles æstetiske eller elegante og samtidig tilbyder en brugbar funktion.