Råvarer kan ses og smages

Nu kan man spise sushi på Nordhavnen i København, men her på Sandkaj er det sushi på den eksklusive måde. Kokken, Mads Battefeld, er kendt for sin evner og dedikation, og efter studier i Japan serverer han nu eksklusiv sushi i Tokyo-stilen Edomae.

Sushi Anaba har en stilfærdig fremtræden udadtil, mens oplevelsen af stedet bliver mere dramatisk indenfor. Fladerne spiller en stor rolle, da rummene er små og indretningen minimal. Gulve og vægge er beton eller hvidmalet og står derfor i kontrast til lofterne med de mere stoflige Troldtekt line akustikplader.

Loftet med sortmalet Troldtekt line fremstår som en homogen flade, idet akustikpladernes fræsede spor giver en ensartet, visuel sammenhæng. Kontrasten mellem hårde og bløde flader betyder også, at Troldtekt loftet udgør en vigtig lydabsorbent. Belysningen og objekterne er placeret med stor præcision, som giver en spænding til rummet.

Koncentration

På restauranten sidder man enten side om side - højest otte personer - omkring kokken eller i et særskilt tatamirum bag rispapirvægge. Stolene omkring spisedisken er fra J L Møllers Møbelfabrik, og disken er udført i oregon-gran med smukke, tydelige årer. Træet er fra Langeskov på Fyn. Tatamirummet er specialdesignet i samme, varme træsort og snedkereret af Stokholm Normark.

Centrum i restauranten er omkring kokkens koncentrerede arbejde med at forberede og servere de friske råvarer. Et rundt lysobjekt i vinduet, smukt udformet i træ, understreger rummets centrum. Indretningen af BAUNarkitektur i samarbejde med Mads Battefeld er fint balanceret mellem det danske og japanske design, mellem det rå og det bløde, så alle sanser mættes, og stedet har fået sin egen identitet.

Fakta

Projekt:
Restaurant Sushi Anaba i København
Arkitekt:
BAUNarkitektur med Stokholm Normark og Studio Ane Lykke (interiør design)
Bygherre:
Sushi Anaba
Troldtekt Produkter
Loftbeklædning:
Troldtekt line akustikplader
Farve:
Sort 207
Struktur:
Ultrafin (1,0 mm træuld)
Tekst & Fotos
Tekst:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt
Fotos:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt