Stærk form og levende rum

Hjertet i Ikast er det nye samlingssted, centralt placeret ved hovedvejen og tæt ved byens uddannelsesinstitutioner. De sammenstillede gavlhuse fungerer som en åben og indbydende struktur, der knytter omgivelserne til huset.

Formsproget og materialerne er enkelt og funktionelt, men samtidig rammerne for et komplekst hus med mange brugere og mange aktiviteter. Både landbrugsbygninger og landsbymotivet har tjent som inspiration, hvilket har givet huset sin tydelige identitet som en sammenstilling af mindre huse i træ.

International School Ikast-Brande (ISIB) ligger ved siden af Hjertet og er faste brugere af både husets tre sale og lokaler til klasseundervisning. Derudover kan borgergrupper og foreninger frit anvende faciliteterne både inde og ude. Fast i huset er UU-vejledningen og butik og café drevet af socialøkonomiske virksomheder. Midt i bygningen ligger husets hovedtrappe, som også kan fungere som amfitrappe for tilhørere til foredrag, teater eller musikarrangement.

Særlige rum

Hjertet består af flere hovedrum. Mod vest ligger Multisalen med et stort vinduesparti mod ankomstpladsen. Rummet har gymnastikgulv og spejl langs den ene væg og kan derfor anvendes til gymnastik, dans men også til et større foredrag.

Akustikken er tilpasset brugen med Troldtekt på loftsfladerne samt på den ene væg. Belysningen i loftet er fint integreret i loftsfladen og understreger bygningens enkle formsprog. Troldtekt ventilation er integreret i loftet og er derfor ikke synlig.

Det samme gælder i Refleksionsrummet, der er mindre og mere indadvendt. Her dominerer trælister alle vægge og lofter og giver sammen med de nedhængte pendler en særlig intim atmosfære, som er tiltænkt dels yoga og pilates, men også mere højtidelige arrangementer.

I det tredje rum, kaldet Streetsporthallen, er der anvendt grå Troldtekt akustikplader på loft og det øverste af væggene. Her kan skatere og andre streetsport-udøvere køre, når de udvendige forhold ikke er optimale. Omkring hele Hjertet, har C.F. Møller Landscape skabt et dynamisk landskab, der indbyder til både ophold og mange typer aktiviteter.

>> Læs mere om Hjertet

Fakta

Projekt:
Mødecenter for kultur og formidling i Ikast
Arkitekt:
C.F. Møller Architects
Bygherre:
Ejendomsselskabet ISIB
Troldtekt Produkter
Lofts- og vægbeklædning:
Troldtekt akustik og Troldtekt ventilation
Farve:
Hvid 101 og Grå 202
Struktur:
Ultrafin (1,0 mm træuld)
Kantprofil:
5 mm fas, K5
Montering:
Med Troldtekt skruer
Tekst & Fotos
Tekst:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt
Fotos:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt & Thomas Mølvig, arkitekt

Awards

Vinder af Civic Trust Awards 2020.

Vinder af Iconic Award 2019: Innovative Architecture og The International Architecture Award 2019.