Nybygget familiehjem i varme materialer

I en forstad til Herning med udsigt over åbne marker har Carsten Lambæk og Ann Simonsen skabt et varmt og imødekommende hjem til deres sammenbragte familie.

Til loftet i køkken-alrummet har de valgt den nye Troldtekt løsning, Troldtekt contrast, hvor de klassiske akustikplader er beklædt med trælister. En løsning, der sikrer et eksklusivt udtryk og rolig atmosfære i det livlige hjem.

Når hele familien er samlet i den godt 240 kvadratmeter ­store to-plans-villa i Herning, er det oftest det åbne køkken-alrum, der er samlingspunktet. Gulvet er belagt med store 80 x 80 centimeter klinker, mens der i de øvrige rum er parketgulv af egeplanker. Køkken-alrummet har monteret den nyeste løsning fra Troldtekt: et listeloft med bagvedliggende akustikplader.

– Jeg kan godt lide den lidt utraditionelle løsning med listeloftet, og kombinationen med Troldtekt gør, at det håndterer akustikken rigtig godt. Jeg har før prøvet at bo i et hus med gipslofter overalt, og det var ikke rart at være i, fortæller Carsten Lambæk. 

Et hjem, der er til at leve i

Huset har Carsten Lambæk selv tegnet. Han er uddannet konstruktør og har sin egen tegnestue. Han har også selv udført alt tømrerarbejdet og er bevidst gået efter varme og naturlige materialer. Villaen er fuldmuret og vandskuret indvendig, med undtagelse af få sektioner, hvor de rå mursten tilfører rummet en ekstra stoflighed.

– Ligesom vi var opmærksomme på indretning, lys, proportioner og materialer, har vi også været meget opmærksomme på, om huset ville være rart at være i. Her spiller akustikken en væsentlig rolle, siger Carsten Lambæk.

Svævende trappe med lys

I husets overetage og over den udendørs træterrasse er der valgt klassiske Troldtekt akustikplader. På badeværelserne har Carsten Lambæk monteret en frise med LED-lister rundt langs loftskanten for at give ekstra lys. Også den svævende trappe i eg har indbygget LED-lys. Under trappen finder man i øvrigt husets eneste gipsloft.

– Med Troldtekt i resten af huset kan vi tydeligt høre, at akustikken ikke er helt lige så god, når vi står under trappen, siger Carsten Lambæk.

Fakta

Projekt:
Nybygget familiehjem i Herning
Arkitekt:
C. Lambæk
Troldtekt produkter
Loftsbeklædning:
Troldtekt akustik og Troldtekt contrast som kundeløsning
Farve:
Lys natur og sort 207
Struktur:
Ultrafin (1,0 mm træuld)
Kantprofil:
5 mm fas, K5
Montering:
Med Troldtekt skruer og contrast "click-on" system
Tekst & Fotos
Tekst:
Publico
Fotos:
Tommy Kosior, Troldtekt A/S

Awards

Akustikløsningen Troldtekt contrast - eksklusiv boligakustik var i finalen ved Danish Design Award 2019 i kategorien Feel Good – en designpris for løsninger, som er særdeles æstetiske eller elegante og samtidig tilbyder en brugbar funktion.