Svømmehal i ny glans

Den 28. juli 2014 er en dag, beboerne i Münster sent glemmer. For den dag blev de ramt af et af de værste skybrud i Tysklands nyere historie. Medborgerhuset i bydelen Kinderhaus i Münster blev hårdt ramt af de voldsomme oversvømmelser, der fulgte i kølvandet på skybruddet.

Også den svømmehal, der er integreret i bygningskomplekset, blev ramt af de indtrængende vandmasser, som oversvømmede kælderrummene helt op til loftet og ødelagde de tekniske installationer i hele bygningen. Både omklædningsrum og svømmebassin skulle befries for slammen og renses.

Tre år efter stråler svømmehallen i ny glans. Indgangs- og omklædningsområdet står stort set som før oversvømmelsen. Svømmehallen har derimod fået den helt store tur og fremstår nu som et meget varieret badelandskab.

Arkitektbureauet Janßen, Bär und Partner i Bad Zwischenahn står bag konceptet og den omfattende renovering af blandt andet samtlige tekniske installationer, tag og facade. Der er desuden blevet skabt et helt nyt børneområde med vandfald og sprøjteslange, hvor forældrene kan sidde på en langstrakt bænk direkte ved bassinet og følge deres poders leg i vandet, og den store tagterrasse, som der er adgang til direkte fra børneområdet, er blevet renoveret fra A-Z. Men også rutschebanen, som løber parallelt med det store bassin med LED-belysning under vandet, ender i en "landingsbane", der får både store og små badegæsters hjerter til at slå hurtigere.

Gulve, vægge og bænke – alle elementer har fået fliser i deres egne farver og størrelser. Små grønne mosaikfliser til de langstrakte bænke, forskellige tværgående lag til væggene og varierende grå nuancer i gulvet. I flere af de store vinduesfronter er der grønne vinduer, som skaber et interessant farvespil på de grå gulvfliser, når solen skinner.

På væggen løber der et langt bånd af akustikplader fra designserien Troldtekt rhombe mini. Akustikpladerne er 60 cm brede, hvis CNC-fræsede spor tegner fladerne på en tredimensionel kube. Denne effekt forstærkes desuden med maling i forskellige farver. Akustikpladerne i serien Troldtekt rhombe mini fungerer dog ikke udelukkende som dekoration. Som ved alle andre Troldtekt-produkter har kombinationen af de naturlige materialer træ og cement fremragende lydabsorberende egenskaber, som sikrer en god akustik i svømmehallen. Materialet har en naturlig styrke og egner sig også godt til anvendelse i fugtige omgivelser.

Fakta

Projekt:
Svømmehal i bydelen Kinderhaus i Münster, Tyskland
Arkitekt:
janßen bär partnerschaft mbB - Architekten und Ingenieure
Bygherre:
Byen Münster
Troldtekt Produkter
Vægbeklædning:
Troldtekt rhombe mini
Farve:
Specialfarverne RAL 6019, RAL 6018 og RAL 6002
Struktur:
Ultrafin (1,0 mm træuld)
Montering:
Med Troldtekt skruer
Tekst & Fotos
Tekst:
Dipl.-Ing. Olaf Wiechers
Fotos:
Torben Weiß