En opgave helt efter lærebogen

Frederik Søgaard Haunstrup blev kastet ud i en lidt usædvanlig lærlingeopgave. ”Forhindr fremtidige arbejdsulykker”, lød den. Smedelærlingen svejsede en løsning sammen, der nu giver medarbejderne sikkerhed på rullebåndet og ro i sindet.
Troldtekt, CSR report 2017

Troldtekt har stort fokus på forebyggelse af arbejdsulykker, og målet er nul af slagsen. Men uheldigvis opstod en arbejdsulykke på et rullebånd, der resulterede i et forvredet knæ.

Troldtekts smedelærling Frederik ­Søgaard Haunstrup blev sat på sagen. Og resultatet er et godt eksempel på, at Troldtekt har gavn af at have lærlinge blandt kollegerne. 

– En af vores mænd stod oppe på et rullebånd for at rette en stak akustikplader. Da han skulle ned, satte han uheldigt foden forkert, trådte ned i et hul og forvred knæet. Det hul skal på en eller anden måde dækkes, tænkte jeg, så ingen længere kan træde forkert. Så jeg brugte den viden, jeg har fået hos Troldtekt og på skolen, og nu er rullebåndet sikret, siger Frederik.

At svejse sig til et sikkert arbejdsmiljø
Den noget utraditionelle smedeopgave passede egentlig Frederik rigtig godt. Her kunne han være kreativ og brugte sin smedeerfaring til at måle, save og svejse sig frem til en løsning på et mere sikkert arbejdsmiljø. 

– Jeg målte ud og savede et stykke firkantjern ud, som kunne dække hullet på rullebåndet. Så svejsede jeg jernet på, lavede huller og boltrede et stort gitter fast, som nu sikrer, at hullet, der forårsagede ulykken, er lukket. Faktisk kunne jeg bruge en hel masse af det, jeg har lært, til sådan en opgave. Så jeg synes, det giver rigtig god mening, at jeg var en del af løsningen, siger Frederik.

Troldtekt vægter et sikkert arbejdsmiljø og prioriterer blandt andet at forebygge ulykker og arbejdsskader via medarbejderrepræsentation i sikkerheds- og samarbejdsudvalg. Derfor er det naturligt, at Frederik og hans kolleger blev en del af den forebyggende arbejdsmiljøindsats.