Maja fik ro og selvtillid hos Troldtekt A/S

For Maja Juul Mathiasen blev en arbejdsprøvning i tømrerværkstedet hos Troldtekt vejen ud af stress og sygemelding. Nu har hun fået fast job i produktionen.
Troldtekt, CSR report 2017

Som uddannet pædagog lå det ikke i kortene, at Maja Juul Mathiasen en dag skulle bruge arbejdsdagen på at skære isolering og køre truck. Men efter længere tids ledighed var hun mere end klar, da jobcenteret foreslog et forløb med arbejdsprøvning hos Troldtekt. Forinden havde den mentale belastning fra forgæves jobsøgning og hyppige afslag været tæt på at få hende til at gå ned med flaget.

– Jeg var begyndt at tvivle på mine egne evner, og om der overhovedet var brug for mig. Til sidst fik jeg det så dårligt, at min læge gav mig en sygemelding på grund af stress. Da jobcenteret foreslog, at jeg kunne komme ud til Troldtekt, var jeg helt klar, for jeg trængte til at føle mig nyttig og få struktur på hverdagen, siger Maja.

Skal give mening for alle parter
Hos Troldtekt var produktionschef Kim Snebang og de øvrige kolleger klar til at tage imod. Det er sket flere gange tidligere, at ledige har været i forløb på fabrikken, og Troldtekt har derfor en god dialog med jobcenteret.

– Vores generelle holdning er, at vi gerne tager imod folk, der kan bruge os til at afprøve deres muligheder for at komme tilbage på arbejdsmarkedet. Vi skal blot være sikre på, at der er ro og plads til at tage hånd om den enkelte, og at det giver mening for alle parter. Det er vigtigt for os, at de ledige får noget ud af at være her, siger Kim Snebang.

I værkstedet er der ro
Under arbejdsprøvningen skulle Maja arbejde i Troldtekts tømrerværksted. Her forberedte hun vareprøver, skar isolering og limede det på akustikplader. I modsætning til nogle af fabrikkens andre afdelinger er tempoet ikke så højt i tømrerværkstedet, og derfor har de faste kolleger bedre overskud til at støtte og lære fra sig.

– Min første opgave var at sætte skruer i et stativ. Det var ensformigt, men det var lige hvad jeg havde brug for. Og kollegerne var supersøde til at rose og instruere mig i nye opgaver, efterhånden som jeg blev mere selvhjulpen. Stille og roligt fik både mit helbred og min selvtillid det bedre, siger Maja.  

Selv om der ikke er garanti for at en arbejdsprøvning ender i en fast ansættelse, så viste det sig hurtigt, at hun og Troldtekt var et godt match. Maja var derfor ikke sen til at sige ja tak, da hun blev tilbudt et job. Også selv om det betød, at hun skulle en tur forbi skolebænken for at få et truckcertifikat. For opholdet hos Troldtekt lærte hende, at hun sagtens selv kan styre ’det store, røde skrummel’ når der skal køres plader.