VuggetilVugge logo 

Bæredygtigt samarbejde bærer frugt

Troldtekt fortsætter med at integrere Cradle to Cradle principperne i organisationen. Fra i år er alle vores akustikplader nu certificerede i sølvkategorien. Samtidig udvider vi samarbejdet med Vugge til Vugge Danmark.

En Cradle to Cradle-certificering dokumenterer produktets nuværende bæredygtighedsprofil. i 2013 er samtlige Troldtekts plader blevet Cradle to Cradle sølvcertificering. ”Alle vores akustikplader er nu certificerede i sølvkategorien, men arbejdet med bæredygtighed fortsætter. Vi har indgået et langsigtet samarbejde med Vugge til Vugge Danmark og har netop lavet et Cradle to Cradle roadmap”, fortæller administrende direktør i Troldtekt, Peer Leth. Vugge til Vugge Danmark er førende inden for vejledning i optimering og certificering af produkter ud fra Cradle to Cradle-principperne.

Med færdiggørelsen af Troldtekts Cradle to Cradle roadmap er linjen lagt for de næste ti år. Det beskriver de overordnede og langsigtede målsætninger på vejen til at blive en fuld integreret Cradle to Cradle virksomhed. Bæredygtig bevægelse Traditionelt har bæredygtighed handlet om at minimere skadelige effekter ved at nedsætte energiforbrug, mindske CO2-udledning og leve mere simpelt. Cradle to Cradle går i en anden retning ud fra erkendelsen om, at man ikke kan reducere sig til bæredygtighed. Dertil går befolknings-tilvæksten i verden simpelthen for hurtigt.

Konceptet Cradle to Cradle er et opgør med ”brug og smid væk”- kulturen og lægger op til, at alle materialer enten skal kunne genbruges eller kontinuerligt indgå i naturens kredsløb.