Case: Åben dialog styrker dialogen med naboerne

I foråret 2016 blev alle borgere i Troldhede inviteret til åbent hus på Troldtekts fabrik, som spiller en stor rolle i lokalsamfundet. Omkring 300 mødte op til en dag med rundvisning og hyggestemning.


Foto:
Klædt i sikkerhedsveste oplevede de i alt 300 gæster produktionen af Troldtekt med egne øjne.
Troldtekt, CSR 2016 - Samfund

Grillen var tændt, Hjem-IS bilen holdt klar, og produktionen af akustikplader kørte i fulde omdrejninger. Lørdag den 21. maj 2016 besøgte cirka 300 gæster Troldtekts store fabriksanlæg i den vestjyske by Troldhede. Gæsterne var en blanding af lokale borgere og familiemedlemmer til Troldtekts medarbejdere.
– Mange i byen har kun hørt om Troldtekt, men aldrig set vores fabrik, og det samme gælder en del af vores kollegers familier. Derfor inviterede vi alle byens husstande til åbent hus, siger fabrikschef Orla Jepsen.

Fylder meget i byen
Siden 1935 har Troldtekt produceret træbeton i Troldhede, og efter de seneste års vækst og udvidelser fylder fabrikken endnu mere i lokalsamfundet.
– Det er vi meget opmærksomme på, og derfor vil vi gerne give vores naboer i byen et indblik i vores arbejde og de problemstillinger, der kan følge med at drive så stor en produktion. Vi tror på, at det skaber et bedre fundament for dialogen mellem Troldtekt og det nære samfund omkring os, siger Orla Jepsen.

"Vi har et ansvar for at fremme forståelsen over for Troldtekt her i lokalområdet."
Orla Jepsen, Fabrikschef

Foto:
Et vigtigt formål med arrangementet var at give naboer i Troldhede indblik i de problemstillinger, der følger med at drive et stort fabriksanlæg.

Troldtekt, CSR 2016 - Samfund

Rundvisning og underholdning
Seks af Troldtekts medarbejdere havde meldt sig som rundvisere, og iklædt sikkerhedsveste fik gæsterne i hold af 20-30 lov at opleve produktionen på tætteste hold. Medarbejdere, der havde familiemedlemmer på besøg, fik selv lov at vise dem rundt.
– Vi fik meget positiv feedback fra deltagerne, som synes, at det var spændende med en rundvisning. Blandt andet havde vi besøg af en herre, som arbejdede på fabrikken i 1960’erne. Han var ret imponeret over at se vores topmoderne faciliteter, fortæller fabrikschefen.

Overvejer at gentage succesen
I et stort telt var der grillede pølser og drikkevarer, og på pladsen udenfor kunne børnene muntre sig i en hoppeborg og få is fra isbilen.
– Flere har spurgt, hvornår vi holder et arrangement igen, og det har fået os til at overveje det som en fast aktivitet hvert tredje eller fjerde år. Vi har et ansvar for at fremme forståelsen over for Troldtekt her i lokalområdet, og det er vores oplevelse, at åbent hus på fabrikken er et godt middel til det, siger Orla Jepsen.