Sponsorat til morgendagens arkitekter

Hos Troldtekt er innovation en grundværdi. Derfor hædrer vi studerende, der udvikler nye ideer til arkitekturen.

Igen i 2019 var vi hovedsponsor for en konkurrence, hvor studerende fra Hamborg tegnede fremtidens skole.

Sponsorat til morgendagens arkitekter | Troldtekt A/S

Med udgangspunkt i et konkret byggeprojekt dystede seks hold af studerende op til SCHULBAU-messen i Hamborg i februar 2019. Ud fra en ekskursion, research-interviews og deres egne arkitektoniske idéer skulle de studerende give et bud på udformningen af det nye campus Neugraben.

Alene i Hamborg-området bliver der i disse år opført skoler for milliarder af euro – så det er vigtigt at få de bedste idéer til fremtidens skole frem i lyset. Her kom de seks hold med arkitektstuderende fra forskellige lokale universiteter på banen med nyskabende idéer.

Støtte til et kerneområde

Ligesom i 2018 var Troldtekt i 2019 hovedsponsor på konkurrencen – både fordi vi gerne vil motivere morgendagens arkitekter til at arbejde innovativt, og fordi vi ønsker at udbrede det sociale ansvar på vores nye  hjemmemarkeder, herunder Tyskland.

Til gengæld har vi valgt at nedlægge vores egen konkurrence, Troldtekt Award, hvor internationale studerende i flere omgange har opfundet nye, originale måder at bruge Troldtekt akustikplader på. Troldtekts adm. direktør, Peer Leth, uddyber:

– Troldtekt Award har givet os gode og skæve input gennem årene, men nu har vi valgt at sadle om og i stedet give studerende mulighed for at prøve kræfter med et rigtigt byggeprojekt, som efterfølgende skal føres ud i livet. Der er brug for at bygge og renovere rigtig mange skoler i Tyskland, og akustikløsninger til skoler er et kerneområde i vores forretning. Derfor synes vi, at konkurrencen på SCHULBAU- messen er oplagt at støtte.

Vi involverer os i studieprojekter

Samfundsansvar er en grundlæggende værdi i Troldtekt. Og ansvaret for at uddanne unge er ingen undtagelse. Hvert år får vi mange henvendelser fra studerende, som er interesseret i at inkludere Troldtekt i deres projekter. Vi er glade for alle henvendelser og den interesse, som de viser os.

I 2019 tog vi også del i disse projekter:

Praktik gav datagrundlag

To studerende fra bacheloruddannelsen Value Chain Management (VIA University College i Horsens) var et semester i praktik hos Troldtekt. Praktikken, som begyndte i august 2019, foregik på vores fabrik i Troldhede.
Her opsamlede de to dagligt data om vores maskiners effektivitet (OEE) og rapporterede til ledelsen. Data dannede grundlag for vores arbejde med lean. Efterfølgende har vi ansat den ene af de to studerende.

Bidrog med viden om Cradle to Cradle

En studerende fra Institute for Integrated Quality Design (Johannes Kepler Universität i Linz, Østrig) har skrevet speciale om emnet ’Cradle to Cradle og Take back’. For at samle viden til sin afhandling talte hun med virksomheder, som har erfaring med emnet i praksis – og her deltog Troldtekt i en interviewseance.