Troldtekt satser fuldt ud på FSC

Troldtekt har øget andelen af FSC-certificeret træ og kan nu levere produkter med certifikatet ’FSC 100%’. Samtidig udfaser Troldtekt PEFC-certificering og vil fremover have fuldt fokus på FSC.

11.01.2018

Nu kan selv den mindste splint af træet i Troldtekts FSC-certificerede akustikplader spores tilbage til ansvarlig skovdrift. Hidtil har Troldtekt leveret produkter i kategorien ’FSC Mix Credit’, men er nu godkendt til at kunne levere plader med certifikatet ’FSC 100%’ (FSC®C115450), hvilket stiller andre krav til sporbarhed og håndtering af råtræ i produktionen.

Samtidig har Troldtekt siden 2017 løbende øget indkøbet af FSC-certificeret træ, så det nu er hver fjerde træstamme, der lever op til den bæredygtige betegnelse. Denne andel kommer til at stige i fremtiden, for Troldtekt oplever stor efterspørgsel efter FSC-certificerede produkter.  

– Vi har en del kunder, som gerne vil købe plader med FSC-træ. Ikke mindst fordi det har positiv indflydelse i det bæredygtige regnskab og giver point i de frivillige certificeringer inden for bæredygtigt byggeri. Over den seneste tid har vi opdateret vores interne procedurer, så vi lever op til de anderledes krav i ’FSC 100%’ og vi indkøber så meget FCS-certificeret træ, som vi kan, siger Renate Blom, miljøchef i Troldtekt A/S.

All-in på FSC

Samtidig har Troldtekt besluttet ikke længere at certificere produkter efter standarden PEFCTM, så FSC fremover bliver den eneste bæredygtige certificering, som kunder, leverandører og medarbejdere skal forholde sig til.

– Færre af vores kunder efterspørger PEFC-certificerede produkter i forhold til FSC. Kravene til begge certificeringer ændrer sig løbende og er ikke helt ens. Så for at skabe mere enkelthed i både vores markedsføring, kommunikation og interne procedurer har vi valgt at undgå ”dobbeltcertificering” og fremover satse fuldt ud på FSC, siger Renate Blom. 

Læs mere om Troldtekts FSC-certificering >