TEMA: Akustik

Troldtekt Sverigesgade

Stemmer dæmper arbejdsglæden

Kopimaskinens konstante snurren eller klimaanlæggets insisterende blæs er ikke nær så forstyrrende som to eller flere kolleger, der taler sammen.

Det akustiske miljø på arbejdspladsen skal indrettes efter de mennesker, der færdes i det, forklarer Søren Peter Lund, som er seniorforsker ved Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

Troldtekt Embrace

Energihus på taget

Med tagboligen Embrace præsenterer studerende fra DTU deres bud på fremtidens intelligente storby-bolig. Huset deltog ved sommerens Solar Decathlon i Frankrig og udstilles nu i Danfoss Universe på Als.

Troldtekt er anvendt i husets lofter, men anvendes også mere utraditionelt på husets yderside til at løse akustiske problemer.

Troldtekt stemmegaffel

Akustikkens ABC

Lyd bliver til støj, hvis akustikken er dårlig i et lokale. Derfor er det væsentligt at have styr på begreber som lydtryk, taleforståelighed, frekvens, efterklangstid og absorptionskoefficient.

Læs mere om grundbegreberne inden for rumakustik eller brug Troldtekts akustikberegner til at beregne akustikken i et rum.

Troldtekt tilbyder gratis akustikseminarer til tegnestuer, kommuner og uddannelsesinstitutioner

Gratis akustikseminar

Troldtekt tilbyder gratis akustikseminarer til tegnestuer, kommuner og uddannelsesinstitutioner.

Omfattende lovkrav i byggeriet og den minimalistiske byggestil med højt til loftet og mange hårde flader har skabt et øget behov for rådgivning om akustik. Derfor tilbyder Troldtekt gratis akustikseminarer, som veksler mellem faglige oplæg og konkrete øvelser.


Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få aktuel inspiration inden for akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri leveret direkte til din indbakke.

Nyhedsbrevet udkommer cirka otte gange om året, og hver udgave byder på et relevant tema, som foldes ud i artikler, fotos og video.

Troldtekt newsletter

Temaoversigt

Troldtekt sætter med temaudgivelser løbende fokus på aktuelle trends og tendenser indenfor akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri.

Troldtekt Newsletter