Energihus på taget

Energihus på taget

Med tagboligen Embrace præsenterer studerende fra DTU deres bud på fremtidens intelligente storby-bolig. Huset deltog ved sommerens Solar Decathlon i Frankrig og udstilles nu i Danfoss Universe på Als.

Troldtekt er anvendt i husets lofter, men anvendes også mere utraditionelt på husets yderside til at løse akustiske problemer.

Mere miljøvenlig og billigere at bo i end almindelige boliger. Det er to af de gevinster, som venter beboerne i fremtidens tagbolig ifølge gruppen af DTU-studerende, som står bag lav-energihuset Embrace.
Huset var DTU’s bidrag til sommeren Solar Decathlon Europe, hvor 20 universiteter fra hele verden konkurrerede i Versailles fra den 28. juni til den 14. juli. I de kommende to år udstilles Embrace i Danfoss Universe på Als.

To etager og egen gårdhave
Embrace er tænkt som en tagbolig, der udnytter de ledige kvadratmeter på eksisterende bygninger i København. Det er designet til en topersoners familie, som får to etagers bolig og en atriumgård, der beskrives som en beskyttet have. Gården er nemlig ”omfavnet” (deraf navnet Embrace) af et 100 kvm. stort glastag, som skærmer boligen for vejr og vind og gør det muligt at opholde sig udenfor det meste af året. Solceller i glastaget gør tagboligen mere end selvforsynende med el, og bæredygtige materialer reducerer energiforbrug til opførelse og anvendelse til et minimum.

– Projektet er de studerendes bæredygtige svar på behovet for at spare på ressourcer, og på hvordan vi i fremtiden kan bo flere sammen og dele energiudgifter,” forklarer Christian Rønne, der er lektor på DTU og leder af Solar Decathlon-projektet.

Embrace er udviklet i samarbejde en række sponsorer, som har stillet materialer til rådighed og ydet teknisk sparring og rådgivning. Troldtekt er en af dem.

Se, hvordan Troldtekt indgår i Embrace.

Team DTU på Solar Decathlon.

Embrace på Solar Decathlon