Arkitektonisk skønhed

Troldtekt, Hjertet i Ikast

En meningsfuld kombination af funktion og æstetik. Sammenhæng mellem byliv og bygninger. Kunst og design på lofter og vægge. Arkitektonisk skønhed dækker over mange aspekter, som tilsammen har stor betydning for vores hverdag og velbefindende.

Af samme grund er æstetik og design sat på formel i flere af de førende certificeringer inden for bæredygtigt byggeri. Her i temaet kan du læse om DGNB Diamant – og om WELL-certificeringen, hvor beauty and design udgør to af kriterierne.

Læs også et interview med stadsarkitekt, Camilla van Deurs, der fortæller, hvilke byggestile der gennem 117 år har vist sig i Københavns Kommunes præmiering af smukke bygninger. Og se filmen, hvor Troldtekts inhouse arkitekt, Michael Christensen, deler tankerne bag de prisbelønnede Troldtekt® designløsninger.

Bæredygtighed former vores tids design

I århundreder har design løst problemer eller ændret noget, der var uhensigtsmæssigt. I de seneste år har designprocessen fået en ny og meget markant aktør: bæredygtighed.

Ifølge Jörg Schmitt, indretningsarkitekt og art director hos den tyske materialeorganisation raumprobe, former bæredygtighed både vores tid og design.

>> Læs interviewet med Jörg Schmitt

Bæredygtighed former vores tids design | Troldtekt TEMA

Større visioner for byudvikling er nødvendige

Alt for mange bygge- og anlægsprojekter bliver til uden en arkitektonisk og æstetisk helhedsbetragtning, mener arkitekt Erik Brandt Dam.

Der skal generelt være bedre sammenhæng mellem byliv, bebyggelse, infrastruktur og kunst i det offentlige rum, lyder det fra arkitekten, der har været medforfatter på 20 anbefalinger til et skønnere Danmark.

>> Læs interviewet med Erik Brandt Dam

Troldtekt Noerre Vium School

DGNB Diamant gør den arkitektoniske kvalitet målbar

DGNB Diamant er en overbygning til den ”klassiske” DGNB-certificering af bæredygtige bygninger. Diamanten gør det muligt at måle et byggeri ud fra arkitektoniske og æstetiske parametre ved hjælp af et peer review.

Dermed har bygherrer og rådgivere nu mulighed for at dokumentere deres arbejde med at kombinere æstetik, arkitektur og funktionalitet.

>> Læs mere om DGNB Diamant

Loftsbeklædning med akustikplader fra Troldtekt i skolebyggeri

Arkitektonisk skønhed løfter vores velvære

Når vi oplever en meningsfuld sammenhæng mellem funktion og æstetik, øger det vores velbefindende. Det viser forskning fra blandt andet Australien.

Arkitektonisk skønhed og design spiller så stor en rolle, at det vægter i den amerikanske bygningscertificering WELL, som har sundhed og velvære i fokus.

>> Læs om betydningen af smukt design

Vægbeklædning fra Troldtekt i kontorbyggeri

En hyldest til hovedstadens smukke bygninger

I over 100 år har Københavns Kommune uddelt en bygningspræmiering til bygninger og bymiljøer, der særligt udmærker sig.

Mød Københavns stadsarkitekt, Camilla van Deurs, som fortæller, hvordan arkitekturen har ændret sig gennem tiden – og se, hvilke projekter der blev præmieret i foråret 2020.

>> Læs interview med stadsarkitekten

Lydabsorberende træbetonplader fra Troldtekt anvendes ofte som akustikloft i skoler og uddannelsesinstitutioner

Prisbelønnet designserie giver arkitektonisk frihed

Serien af Troldtekt designløsninger har siden lanceringen i 2019 høstet stor hæder: En ICONIC Award og en German Design Award – samt en finaleplads ved Danish Design Award. I efteråret 2020 dyster serien med om den tyske materialPREIS.

Læs om løsningerne, og se filmen, hvor Troldtekts inhouse arkitekt, Michael Christensen, deler sine tanker bag designserien.

>> Mere om designløsningerne

Arkitektonisk skønhed

Randers Arkitektens tegnestue

Akustiklofter fra Troldtekt i kontor- og erhvervsbyggeri

Med bæredygtighed i fokus har Randers Arkitekten transformeret den bygning, hvor tegnestuen har til huse. Troldtekt line design med et varieret mønster af fræsede spor giver god akustik og et visuelt ”spil”.

Se flere fotos, og læs mere

Privat hjem i Skanderborg

Loftsbeklædning med akustikplader fra Troldtekt i private hjem

Kvalitetsmaterialer dominerer i den totalrenoverede drømmebolig, som ligger ned til Skanderborg Sø. Troldtekt line i en grå specialfarve gør både en visuel og akustisk forskel i de højloftede rum.

Se flere fotos, og læs mere

Multihuset Hjertet i Ikast

Troldtekt Ikast Hjertet

C.F. Møller Architects har valgt Troldtekt akustik og Troldtekt ventilation til Hjertet, som har vundet flere internationale arkitekturpriser. Stedet har en tydelig identitet med træ som et gennemgående materiale.

Se flere fotos, og læs mere

Temaoversigt

Troldtekt sætter med temaudgivelser løbende fokus på aktuelle trends og tendenser indenfor akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri.

Arkitektonisk skønhed