Sådan skaber affald værdi i byggeriet

Ved det kommende seminar i erhvervsnetværket Sustainovation kan du få styr på centrale begreber inden for bæredygtige affaldsstrategier og opleve fire interessante oplæg. Hør arkitektens, ildsjælens, affaldsekspertens og byggevareproducenternes tilgang til affald som en værdifuld ressource.

Troldtekt og Aalborg Portland er værter for seminaret, der finder sted hos Aalborg Portland 12. november kl. 13-16.30. 

Det gavner miljø, samfund og bundlinje, når byggeaffald går i cirkulation i nye produkter. Affald som ressource er temaet for Sustainovations netværksseminar hos Aalborg Portland 12. november. Her holder 3Xn, Cradle People, Dansk Kompetencecenter for Affald (DAKOFA) og de to værter – Troldtekt og Aalborg Portland – oplæg om deres tilgang til at håndtere og genanvende affald.

Fra 3Xn er det arkitekt Lasse Lind, der fortæller om sit arbejde med materialer. Lasse Lind er medforfatter på bogen ’Cradle to Cradle i det byggede miljø’, som udkom i 2013.

Upcycling, downcycling og recycling
Tina Sig Olesen fra Cradle People vil forklare, hvad der i praksis adskiller begreberne upcycling, downcycling og recycling, mens Ole Morten Pedersen fra DAKOFA indvier seminardeltagerne i sit syn på udfordringerne, når det gælder genanvendelse af affald.

Troldtekt og Aalborg Portland vil fortælle om virksomhedernes bæredygtige materialestrategier – og deres fælles affaldsstrategi.

Seminaret indledes med en rundvisning på fabrikken, hvor der blandt andet bliver mulighed for at se Aalborg Portlands genanvendelsesanlæg. 

Læs mere om Troldtekts produktlivscyklus