TEMA: Bæredygtighed

Få overblik over ordningerne

DGNB, LEED, BREEAM, Svanemærket, aktivhuse, passivhuse og en ny bæredygtighedsklasse på vej. Hvilke forskelle er der mellem de forskellige certificeringsordninger? Og er der behov for så mange?

Få forklaringer og synspunkter fra civilingeniør, ph.d. Tine Steen Larsen, lektor ved Aalborg Universitet (Institut for Byggeri og Anlæg).

Troldtekt Vestas

Bevis for bæredygtighed giver bedre byggeprojekter

Region Nordjylland ligger forrest i feltet inden for bæredygtighed i den offentlige sektor, og ifølge arkitekt Niels Sloth hæver certificering kvaliteten i det færdige projekt.

Den dansktilpassede version af DGNB har gjort certificering populær. Flere byggeprojekter sætter bæredygtighed på formel, hvilket man mærker hos Rambøll, som har femdoblet mandskabet til certificering på bare to år.

Troldtekt® opnår sølv efter skrappere krav

Produktserien Troldtekt akustik er netop blevet re-certificeret efter Cradle to Cradle version 3.1. Troldtekt har opnået guldniveau på fire ud af fem kriterier og bevarer sin samlede certificering på sølvniveau. Det på trods af, at version 3.1 på flere områder har skærpede krav.

Certificeringen omfatter hele serien af Troldtekt akustikplader, både i natur og malet i Troldtekt standardfarver.

Troldtekt akustikplader består af træ og cement og er Cradle to Cradle-certificeret på sølvniveau

LEED & BREEAM-NL belønner Cradle to Cradle

I de nyeste versioner af den amerikanske certificeringsordning LEED og den hollandske udgave af ordningen BREEAM bidrager det med credits og point, når Cradle to Cradle-certificerede produkter indgår i byggeriet.

En Cradle to Cradle-certificering gives til produkter, der i en grundig undersøgelse lever op til kravene på fem områder. Produktet skal blandt andet være bæredygtigt produceret og så sundt, at det kan indgå i et biologisk eller teknisk kredsløb.

Troldtekt Google Dublin

Ny forening vil udbrede AktivHuse

Den internationalt anerkendte Active House Alliance har fået en dansk aflægger i form af AktivHus Danmark. Foreningen vil udbrede bæredygtighed i små og mellemstore byggerier. Udgangspunktet er et designværktøj, som sætter fokus på bygningens bløde værdier og gør det nemt at træffe bæredygtige beslutninger, forklarer projektleder hos AART architects, Martin Gertsen. Tegnestuen er blandt stifterne af den nye forening.

Troldtekt active house alliance

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få aktuel inspiration inden for akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri leveret direkte til din indbakke.

Nyhedsbrevet udkommer cirka otte gange om året, og hver udgave byder på et relevant tema, som foldes ud i artikler, fotos og video.

Troldtekt newsletter

Temaoversigt

Troldtekt sætter med temaudgivelser løbende fokus på aktuelle trends og tendenser indenfor akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri.

Troldtekt Newsletter