Modsat DGNB-certificeringen, som primært er målrettet større byggeprojekter, indgår totaløkonomi ikke som et parameter, når byggeriet vurderes i AktivHus Danmarks værktøj. Systemet skal da heller ikke ses som en konkurrerende certificering, men som et supplement til eksisterende ordninger og et mindre omfattende værktøj, der retter sig mod enfamiliehuse, kontorbygninger eller mindre boligkomplekser.
– Hensigten har været at udvikle et lettilgængeligt værktøj, fordi det skal være økonomisk overskueligt at implementere for bygherren. Hvis vi på sigt ser behov for at inddrage totaløkonomi som en kategori, tilpasser vi naturligvis værktøjet, forklarer Martin Gertsen.
– Som udgangspunkt stiller vi heller ikke krav om en tredjepartsvurdering. Man kan dog vælge at få byggeriet vurderet, hvilket naturligvis højner troværdigheden. Derfor er det også lidt en on going diskussion, om det skal gøres obligatorisk for at fremme hele ordningens troværdighed. Det vigtigste er dog, at vi finder en balance, som sikrer, at AktivHus Danmark er enkel, let tilgængelig og økonomisk opnåelig, påpeger Martin Gertsen.