Troldtekt® opnår sølv efter skrappere krav

Produktserien Troldtekt akustik er netop blevet re-certificeret efter Cradle to Cradle version 3.1. Troldtekt har opnået guldniveau på fire ud af fem kriterier og bevarer sin samlede certificering på sølvniveau. Det på trods af, at version 3.1 på flere områder har skærpede krav.

Certificeringen omfatter hele serien af Troldtekt akustikplader, både i natur og malet i Troldtekt standardfarver.

I de første måneder af 2015 har produktserien Troldtekt akustik gennemgået en grundig vurdering for at opnå re-certificering inden for den nye Cradle to Cradle version 3.1.

Troldtekt har igen opnået sølv, og certificeringen omfatter hele 92 procent af virksomhedens produkter, herunder også plader, som er malet i Troldtekt standardfarver.

Kravene i version 3.1 er på en lang række områder skærpet i forhold til version 2.1.1, som Troldtekt senest blev certificeret efter. Det gælder blandt andet inden for kriteriet Material Health, som omfatter en vurdering af alle indholdsstoffer i produktet – helt ned til 100 ppm (parts per million).

I version 3.1 er der desuden tilføjet et nyt bronzeniveau, så produkter nu kan opnå basic, bronze, sølv, guld eller platin.

Guld på fire områder, sølv på et
Af tabellen herunder fremgår det, hvilken score Troldtekt har opnået på hvert af de fem parametre i Cradle to Cradle. Inden for Material Reutilization og Social Responsibility er Troldtekt avanceret fra sølv til guld.

Den samlede certificering følger ”laveste fællesnævner”, så for at få en samlet certificering på guldniveau skal et produkt – som minimum – opnå guld på alle fem parametre. Målet for Troldtekt er guld ved næste re-certificering i 2017.

Skemaet viser Troldtekts score ved Cradle to Cradle re-certificeringen i februar 2015. I forhold til 2014 har vi forbedret ”Material Reutilization” og ”Social Responsibility” fra sølv- til guldniveau.

Se vores køreplan for, hvordan Troldtekt helt konkret sikrer kvalitet i vores Cradle to Cradle-arbejde frem til 2022.

Troldtekt C2C certification