Tema: Bæredygtigt byggeri

Troldtekt, GAPS

Når produkter med cement reagerer med luft, optager de CO2. Optaget sker hurtigere, når cementen er spredt ud på en større overflade – som i en Troldtekt akustikplade, hvor træulden er coatet med et tyndt lag cement. Læs om en ny analyse, hvor Teknologisk Institut anslår, hvor meget CO2 Troldtekt optager på 10 år. 

Building Green i Forum (1.-2- november 2017) byder på masser af inspiration om cirkulær økonomi. Deltag i workshops om emnet, og oplev udstillingen af Circle House, som er det første almene boligbyggeri i verden, der er opført efter cirkulære principper.

Hvis du er i Forum, så kig forbi stand 72, hvor du kan dykke ned i fakta og fordele ved løsningen Troldtekt ventilation. På standen står vi også klar med en helt ny brochure om Troldtekts bidrag til DGNB-certificeret byggeri. Allerede her i nyhedsbrevet kan du opleve tre DGNB-certificerede byggerier med Troldtekt. 

Ny analyse: Troldtekt optager CO2 i brugsfasen

Produkter med cement optager CO2 via den kemiske proces karbonatisering. Fordi cementen i Troldtekt træbeton er spredt ud over en stor flade, går processen markant hurtigere end i massive betonprodukter.

I en ny analyse anslår Teknologisk Institut, at Troldtekt efter 10 år i brug har optaget 0,31 gram CO2 per gram cement. Det svarer til 35 procent af den CO2, der udledes ved produktionen af cement til akustikpladerne.

Troldtekt, CO2-optag

Det samlede aftryk kan tælle med i byggeriet

Når et produkt optager CO2 i brugsfasen, bidrager det positivt til produktets livscyklus. Det kan spille en rolle i miljøvaredeklarationen (EPD) og dermed også i certificeringer som DGNB og Active House.

Få den uddybende forklaring fra Teknologisk Instituts seniorkonsulent, Henrik Fred Larsen. Læs også, hvorfor producenter som Troldtekt indtil videre ikke regner brugsfasen – og dermed heller ikke CO2-optagets positive effekt – med i deres EPD.

Troldtekt Henrik Fred Larsen

Sådan kan Troldtekt bidrage til en DGNB-certificering

En DGNB-certificering dokumenterer bredt, hvor bæredygtig en bygning er. Det kan gøre bygningen mere attraktiv for købere, lejere og brugere – samtidig med at bæredygtigt byggeri er bedre for miljøet.

Troldtekt kan bidrage til mere end halvdelen af pointene i en DGNB-certificering. Det har Rambøll kortlagt i en opdateret dokumentationspakke, som øger gennemsigtigheden og gør det mere overskueligt for DGNB-auditors at vurdere Troldtekts specifikke bidrag. 

Troldtekt, Gitte Gylling H. Olesen

Bæredygtigt byggeri på et positivt fundament

Målet med Built Positive er at forbedre værdien af materialer, der anvendes i byggeriet og i den cirkulære økonomi. Initiativet udbredes blandt andet på en række workshops i USA og Europa – herunder den 2. november 2017 på Building Green i Forum, hvor Troldtekt er med i panelet.

Lewis Perkins, formand for Cradle to Cradle Products Innovation Institute, forklarer her baggrunden for Built Positive.

Troldtekt, Built Positive

Træd ind i cirklen på Building Green

Årets Building Green byder på masser af inspiration om cirkulær økonomi. Troldtekt deltager i to workshops om emnet – og er med som partner i det almene boligprojekt Circle House, der udstilles på messen.  

Besøgende kan desuden opleve Troldtekt ventilation, der kombinerer høj komfort med et lavt energiforbrug. Og så medbringer Troldtekt ny dokumentation om akustiklofternes bidrag til en DGNB-certificering.

Troldtekt Building Green Copenhagen 2017

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få aktuel inspiration inden for akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri leveret direkte til din indbakke.

Nyhedsbrevet udkommer cirka otte gange om året, og hver udgave byder på et relevant tema, som foldes ud i artikler, fotos og video.

Troldtekt newsletter

Temaoversigt

Troldtekt sætter med temaudgivelser løbende fokus på aktuelle trends og tendenser indenfor akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri.

Troldtekt Newsletter