Bips-konference: Fokus på et fælles sprog

BIM og udbyttet af fælles standarder for udveksling af information var på agendaen ved bips-konference 2014. Konferencen fandt sted 15. september på Hotel Nyborg Strand.

Cand.arch. Michael Christensen fra Troldtekt deltog og fik en forsmag på fremtidens datamuligheder i byggeriet.

BIM åbner helt nye muligheder for byggeriet – både mens et projekt bliver til og senere i drift og vedligehold. Succesen afhænger dog af, at alle taler samme sprog. Men hvordan kan det lade sig gøre i praksis?

Et af omdrejningspunkterne på bips-konferencen var implementering af CCS-klassifikation som en fælles standard for udveksling af informationer. Med CCS-klassificerede objekter i modellen og en referencedatabase er der blandt andet skabt grundlag for at generere bygningsdelsbeskrivelser ved hjælp af bygningsdelenes egenskaber. Det kan sikre konsistens i informationerne på tværs af aktører og projekter.

Troldtekt var med blandt deltagerne på bips-konferencen 2014, og cand. Arch. Michael Christensen fra Troldtekt siger:

- Det var spændende at høre mere om arbejdet med CCS-klassifikation. Fælles standarder er et område, vi hos Troldtekt har diskuteret med vores britiske samarbejdspartnere i relation til NBS beskrivelser, og vi overvejer på sigt at integrere CCS-koder i vores danske objekter.

BIM kan løfte effektiviteten

Under overskriften ’Fælles standarder – What’s in it for me’ bød bips-konferencen på en række spændende faglige indlæg at vælge imellem.

Omdrejningspunktet på konferencen var den måde, CCS, IFC og IDM for alvor kan være med til at løfte effektiviteten og samarbejdet i byggebranchen. Det blev der givet en række eksempler på i indlæg fra forskellige danske virksomheder.

I alt 300 deltagere var med på konferencen, hvor Richard Waterhouse fra RIBA Enterprises i Storbritannien og Torben Klitgaard fra bips var de to keynotes.