TEMA: Cirkulær økonomi

Interview: Cirkulært er sundt for bundlinjen

Verdens voksende middelklasse vil presse priserne på stål, cement og andre råvarer i vejret. Nu har MT Højgaard – sammen med blandt andre 3XN, Via University og Kingo Karlsen A/S – målt gevinsten ved at designe byggeri, så flere materialer kan genbruges uden store værditab.

Troldtekt_MTHoejgaard

Analyse: Bæredygtige tiltag er milliarder værd

Når ressourcer udnyttes effektivt og genavendes uden at tabe værdi, er der tale om cirkulær økonomi. En ny analyse viser, at fem danske sektorer ved at ”tænke ind i cirklen” kan skabe op til 13.000 nye job og samtidig reducere Danmarks CO2-aftryk.

I byggeindustrien er smart produktion, materialegenbrug og deling af kvadratmeterne tre veje til merværdi for op mod 9 mia. kr. Sådan lyder vurderingen i analysen fra Ellen MacArthur Foundation og McKinsey & Co.

Troldtekt Ellen Mac Arthur report

Cradle to Cradle strategi: Flueben og nye ambitioner

Det internationale Cradle to Cradle koncept er fundamentet for Troldtekts forretningsstrategi. Sammen med Vugge til Vugge Danmark har Troldtekt netop sat flueben og nye mål i virksomhedens bæredygtige roadmap.

Planen, der indeholder konkrete indsatser inden for blandt andet materialesundhed, genanvendelse og vedvarende energi, skal senest i 2022 bringe Troldtekts produkter op på Cradle to Cradles højeste niveau – platin.

Troldtekt Cradle to Cradle

Retursystem gør affald til en ny ressource

Troldtekt arbejder systematisk med cirkulær økonomi og lancerer nu et take back-system. Det skal sikre, at træbetonrester fra byggepladser går tilbage til naturen som kompost. Samtidig vil Troldtekt via en ny serviceaftale sikre, at nye akustikplader kan indsamles og genanvendes, når de om mange år skal bortskaffes.

De nye take back-tiltag er mulige, fordi Troldtekt – via Cradle to Cradle-certificeringen – har 100 procent styr på indholdsstofferne i produkterne.

Troldtekt Produktlivscyklus

Et skridt nærmere den bæredygtige børnehave

Hvordan kan cirkulær økonomi bidrage til at gøre børneinstitutioner fri for farlig kemi? Og kan kommuner opnå store besparelser ved at leje eller lease produkter, som kan genanvendes? Det er tre københavnske børnehaver og en række leverandører af bæredygtige produkter i fælleskab gået i dialog for at afprøve.

Cirkulaer oekonomi

Ny film: Sådan er Danmark med i front

Danske virksomheder har fået øjnene op for forretningspotentialet i at arbejde bæredygtigt og genanvende ressourcer.

I en ny dokumentarfilm tager Ellen MacArthur Foundation temperaturen på cirkulær økonomi i Danmark. Troldtekt er en af de virksomheder, der medvirker i filmen, som var en del af den netop afholdte Disruptive Innovation Festival. 

EllenMacArthur_Denmark

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få aktuel inspiration inden for akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri leveret direkte til din indbakke.

Nyhedsbrevet udkommer cirka otte gange om året, og hver udgave byder på et relevant tema, som foldes ud i artikler, fotos og video.

Troldtekt newsletter

Temaoversigt

Troldtekt sætter med temaudgivelser løbende fokus på aktuelle trends og tendenser indenfor akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri.

Troldtekt Newsletter