TEMA: Design

Kulturhus og sportscenter vinder WOOD WOOL AWARD™

Force4 Architects i København og 4a Architekten i Stuttgart er vindere af WOOD WOOL AWARD 2015.

Arkitekter og designere fra hele verden indstillede i efteråret projekter til WOOD WOOL AWARD™ 2015, som Troldtekt har lanceret for at fejre 80 år med Troldtekt akustik. Nu har juryen valgt to vinderprojekter, hvor træbeton som akustikløsning i særlig høj grad beriger arkitekturen.

Troldtekt wood wool award 2015 winners

Rå naturmaterialer skaber varme og nærvær

Hvilke materialer vinder lige nu frem i den globale arkitektur? Og hvordan kan et specifikt materiale bidrage til, at design og funktion går op i en højere enhed?

David Basulto er arkitekt, chefredaktør og medstifter af verdens mest besøgte arkitekturwebsite, ArchDaily. Få hans syn på de aktuelle strømninger i internationalt bygningsdesign.

Troldtekt David Basulto wood wool award

Et stærkt pejlemærke mellem hav og land

I det barske, men lyse landskab ved Krik på den jyske vestkyst ligger natur- og kulturhuset, det netop er valgt som vinderprojekt i WOOD WOOL AWARD™ 2015. Huset, der er tegnet af Force4 Architects, er kendetegnet ved sin ydmyge, klare geometri og sit enkle materialevalg.

Materialerne er robuste og understreger stedets påvirkning fra havet og vinden: Beton, træ, sinusplader. I den store, samlende sal er både vægge og loftet med otte meter til kip elegant beklædt med hvidmalet Troldtekt i ultrafin struktur.

Troldtekt Krik design theme

Troldtekt® wave vinder German Design Award

Under en ceremoni i Frankfurt 12. februar blev den bølgeformede akustikplade Troldtekt wave officielt hædret med German Design Award 2016. Troldtekt wave, der er Cradle to Cradle-certificeret, har vundet i kategorien Material & Surfaces.

I sin begrundelse hæfter juryen sig blandt andet ved, at Troldtekt wave "giver rummet varme, elegance og ro" og åbner for "en lang række designmuligheder". "Et fantastisk produkt, som er både funktionelt og utroligt æstetisk," lyder det videre.

German Design Award uddeles af German Design Council, som er et af verdens førende videncentre for design.

Troldtekt German Design Award 2016

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få aktuel inspiration inden for akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri leveret direkte til din indbakke.

Nyhedsbrevet udkommer cirka otte gange om året, og hver udgave byder på et relevant tema, som foldes ud i artikler, fotos og video.

Troldtekt newsletter

Temaoversigt

Troldtekt sætter med temaudgivelser løbende fokus på aktuelle trends og tendenser indenfor akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri.

Troldtekt Newsletter