Lær om loftet, der har effekt som et skoleår

Deltag i Troldtekts learning session på Building Green i Forum København, 31. oktober. Her kan du høre om det prisvindende ventilationsloft, der ifølge et studie har effekt som et ekstra skoleår. Mød også civilingeniør Alice Andersen fra COWI, som deler sine pointer om skolers indeklima.

Akustiklofter med Troldtekt ventilation giver frisk luft uden træk, støj og synlige installationer

Troldtekt ventilation giver frisk luft uden træk, støj og synlige installationer. Samtidig kan løsningen reducere energiforbruget med over 70 procent i forhold til traditionel ventilation.

Det kan du høre mere om 31. oktober 2018, hvor Building Green slår dørene op til årets messe med fokus på bæredygtigt byggeri. På den første af de to messedage i Forum er Troldtekt vært for en learning session om sundt indeklima og god ventilation i skoler.

Her kan du møde Alice Andersen, civilingeniør i energi og indeklima hos COWI. Hun vil fortælle om sine erfaringer med energirenovering og forbedring af indeklimaet i skoler. Allerede nu kan du læse flere af hendes pointer om emnet i denne artikel.

Med på samme learning session er også Niels Kappel, teknisk rådgiver hos Troldtekt. Han vil fortælle om de dokumenterede fordele ved Troldtekt ventilation, der var med til at vinde ELFORSK Prisen 2017, og som også er blevet tildelt den prestigefulde German Design Award 2019

Giver bedre resultater blandt eleverne
Med Troldtekt ventilation strømmer frisk luft ved lavt tryk ind via aktive akustikplader. Selve akustikloftet fungerer som indblæsningsflade og sikrer en jævn fordeling af frisk luft i lokalet. Løsningen er udviklet særligt til komfortventilation i blandt andet skoler – og den er velegnet til både nybyggeri og renoveringer.

Troldtekt ventilation er valgt på mange skoler og har desuden indgået i en række forsøgsprojekter. Blandt andet har et ph.d.-studie, udført på Vallensbæk Skole i regi af DTU, dokumenteret 10 procent bedre resultater blandt eleverne i lokaler med Troldtekt ventilation. Det svarer til et helt ekstra skoleår.

Læs mere om forsøget i Vallensbæk

I det projekt, der løb med ELFORSK Prisen 2017, har forskere fra Aalborg Universitet dokumenteret, at akustiklofter med lavtryksventilation giver energibesparelser og høj komfort. Troldtekt ventilationslofter spillede en vigtig rolle i forsøgene

Læs mere om forskningsprojektet

Tema: Sundt indeklima i skoler

De fleste danske skoler har behov for at styrke indeklimaet. Faktisk har DTU målt for dårlig luftkvalitet i 9 ud af 10 undersøgte klasserum i løbet af en skoledag.

I Troldtekt temaet "Sundt indeklima i skoler" kan du læse mere om udfordringerne - og få eksperternes bud på løsninger.

Vil du vide mere? Læs flere artikler fra temaet her >

Troldtekt, Indeklima i skoler