Troldtekt® wave tilfører arkitekturen en ny dimension

Troldtekt lancerer nu akustikpladen Troldtekt® wave, som med sin varierende bølgeform skaber visuel bevægelse i overfladen. Det gør det muligt at tilføre bygningen et tredimensionelt og skulpturelt udtryk.

Troldtekt wave er industrielt produceret på samme anlæg som de øvrige Troldtekt plader. Ligesom resten af Troldtekt serien er den nye akustikplade Cradle to Cradle-certificeret og har samme gode akustiske, brandtekniske samt indeklimamæssige egenskaber.

På ARCHITECT@WORK (3.-4- juni i Forum Copenhagen) præsenterer Troldtekt produktet Troldtekt wave, der med sin bølgeformede overflade skiller sig ud. Ikke bare fra øvrige produkter i Troldtekt serien, men også fra andre løsninger til loft- og vægbeklædning.

– Vi har ønsket at udvikle et unikt produkt med organiske former, som kan give nyt liv til lofter og vægge. Processen har stået på i et par år, og undervejs har vi vendt vores idéer med eksterne samarbejdspartnere, herunder arkitekter, siger Niels Kappel, produktudvikler hos Troldtekt.

– Vi begyndte med en sinusplade, som havde ens bølger hele vejen hen over overfladen, men vurderede så, at der var mere liv i en uensartet kurve. Derefter slog vores interne arkitekt stregerne til det endelige produkt, fortsætter han.

Industrielt produceret

Siden 1935 har Troldtekt produceret akustikplader i træbeton. De fås i forskellige farver, dimensioner og strukturer, ligesom det er muligt at integrere højttalere, ventilation, belysning og printede eller CNC-fræsede motiver. Men det er første gang, at virksomheden lancerer en industrielt produceret akustikplade, som ikke har en flad overflade.

– Vi kan producere Troldtekt wave industrielt på vores eksisterende produktionsanlæg. Hidtil har det kun været muligt at bearbejde formen på akustikpladerne ved håndstøbning , siger Niels Kappel.

Læs også: To dage med innovation og elegance i Forum.

Velkendte egenskaber

Egenskaberne i det nye produkt er de samme som i de klassiske Troldtekt-plader. Troldtekt wave er Cradle to Cradle-certificeret i kategorien sølv, og den har gode akustiske, brandtekniske og indeklimamæssige egenskaber.

Akustikpladen måler 2000 x 600 millimeter og leveres i natur eller malet i Troldtekt standardfarver. Desuden kan den fås med indbyggede, skjulte højttalere. Troldtekt wave kan enten bruges på en hel loft- eller vægflade eller lægges ind som enkelte felter imellem klassiske Troldtekt plader for at bryde overfladen.

Allerede inden lanceringen er den bølgeformede produktnyhed nomineret til German Design Award og Green Product Award.

Læs også: Troldtekt wave i spil til tre fornemme priser.

Troldtekt Wave