Tema: Innovation

Troldtekt the porcelain garden home

Innovation er en naturlig del af arkitektens faglighed. Sådan lyder det fra Lone Wiggers, arkitekt og partner i C.F. Møller. Læs interviewet, hvor hun blandt andet fortæller, hvordan arkitektens design kan bane vejen for nye materialer eller arbejdsmetoder.

German Design Council har netop uddelt de prestigefulde priser, German Design Award 2017. I et interview med Troldtekt giver German Design Councils direktør, Andrej Kupetz, sit syn på nye designtrends. En af vinderne ved årets prisuddeling var Troldtekt rhombe, der samler bæredygtighed, elegance og god akustik i én vægløsning.

Troldtekts egen konkurrence, Troldtekt Award, har budt på mange innovative ideer fra arkitekt- og designstuderende verden over. Se vinderprojektet, og læs mere om konkurrencen. Se også, hvordan akustikflådelofter og lydabsorberende kunst nu har givet ro i hjemmet hos en familie på Frederiksberg.

Innovation gør de gode løsninger bedre

Innovation er en naturlig del af arkitektens faglighed og arbejdsmetoder. Det mener Lone Wiggers, der er partner i arkitektvirksomheden C.F. Møller.

Ifølge tegnestuens credo skal alle nye designopgaver indeholde innovation, men det sker altid med omtanke og respekt for de eksisterende løsninger, bygningens karakter og bygherrens ambition om at gå nye veje.

troldtekt_Lone Wiggers

To rumænske studerende vinder Troldtekt Award

Juryen har valgt at hædre to studerende fra arkitektuddannelsen UAUIM i Bukarest med en Troldtekt Award og 5.000 euro. Både konkurrencens 2. plads og specialprisen går til studerende fra Iran.

Idéen i vinderprojektet ’Troldtekt AIR’ er at arbejde med Troldtekt træbeton i mange forskellige tykkelser. På den måde kan akustikpladerne bruges til at bygge et helt hus.

Troldtekt Award 2016 Winner collage

Træ er trendy og tiltrækker designere

Bæredygtighed, fælles brug af hverdagsting og en fascination af naturlige materialer som træ.

Dette er nogle af de fremtidige trends inden for boligindretning ifølge det tyske designråds administrerende direktør, Andrej Kupetz. I dette interview fortæller han om de nye trends.

troldtekt_Andrej Kupetz

Troldtekt rhombe hædret med German Design Award

For andet år i træk er en designløsning fra Troldtekt A/S blandt vinderne af German Design Award. Årets priser blev uddelt 10. februar ved en prisoverrækkelsesceremoni i Frankfurt. 

Troldtekt modtog den prestigefulde hæder for produktet Troldtekt rhombe, der samler bæredygtighed, elegant design og god akustik i én vægløsning.

Troldtekt Globe Rhomb

Film: God akustik har givet ro på Frederiksberg

Andreas og familien flyttede fra USA til en flot lejlighed på Frederiksberg, midt i København. Først efter indflytningen opdagede de, hvor dårlig akustikken var – et stort problem for Andreas, der lider af høretab.

Se filmen, hvor han fortæller, hvordan akustikflådelofter og lydabsorberende kunst på væggene nu har givet ro i hjemmet. Få også den danske trendekspert Mads Arlien-Søborgs syn på lejlighedens nye akustikløsning.

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få aktuel inspiration inden for akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri leveret direkte til din indbakke.

Nyhedsbrevet udkommer cirka otte gange om året, og hver udgave byder på et relevant tema, som foldes ud i artikler, fotos og video.

Troldtekt newsletter

Temaoversigt

Troldtekt sætter med temaudgivelser løbende fokus på aktuelle trends og tendenser indenfor akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri.

Troldtekt Newsletter