TEMA: Jubilæum

Deltag i WOOD WOOL AWARD™ 2015

Arkitekter og designere fra hele verden inviteres til at indstille projekter, hvor træbeton som synlig akustikløsning præger og beriger det arkitektoniske udtryk. Projekter opført 2012 eller senere kan i perioden 14. september til 16. oktober via ArchDaily.com indstilles til WOOD WOOL AWARD 2015.

Jurypanel med internationale toparkitekter:
• David Gianotten, managing partner og arkitekt, OMA, Holland
• Mikkel Frost, arkitekt, medstifter og partner, CEBRA, Danmark
• David Basulto, stifter og chefredaktør, ArchDaily, Chile

Handel og vækst, krig og opture

I år er det 160 år siden, at købmand J. C. Seidelin åbnede Aarhus' første specialforretning med bygningsartikler. Under forskellige navne – og siden 1911 som aktieselskab – har virksomheden udviklet sig til nutidens Troldtekt A/S. 

I 1935 blev handelsselskabet til produktionsvirksomhed med egen produktion af træbeton, og herefter tog væksten fart. Siden har Troldtekt klaret både opsvingenes byggeboom og tænkt kreativt i krigs- og krisetider. 

Troldtekt Hammerich building

1935-2015: Pudset væg, industritag og moderne loft

I dag er Troldtekt kendt for sine bæredygtige akustikløsninger. Men siden de første Troldtekt træbetonplader blev produceret i 1935, har produktet tjent en række forskellige formål i byggeriet.

Vidste du for eksempel, at Troldtekt var godkendt som loft i de sikringsrum, der blev bygget efter 2. verdenskrig. Og at avisartiklen ’Fik nye lofter, og alle blev raske’ var med til at sikre Troldtekt lofterne et stort gennembrud i slutningen af 1980’erne?

Troldtekt, olf building ways

Et barndomshjem med træbeton

79-årige Ole Kragh er født og opvokset på Troldtekts fabrik i Troldhede. Han husker tilbage på en barndom med markante tekniske udviklinger, da den første generation af træbetonplader blev produceret.

For nylig vendte han tilbage til Troldtekts produktion i Troldhede for at vise barndomshjemmet frem for sine sønner.

Troldhede Pladeindustri

Fra slidt bibliotek til stilren italiensk restaurant

Ved fjordkanten i Hadsund ligger den populære og elegante davinci ristorante. Arkitekt, designer og ejer af tegnestuen Bønnelycke MDD, Henrik Bønnelycke, fik den udfordrende opgave at transformere det kommunale bibliotek til en indbydende restaurant. 

Kun de oprindelige træbetonlofter fik lov at blive efter den gennemgribende renovering, og de sortmalede Troldtekt plader bidrager nu med god akustik og giver restauranten sjæl og charme.

Troldtekt, Hadsund

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få aktuel inspiration inden for akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri leveret direkte til din indbakke.

Nyhedsbrevet udkommer cirka otte gange om året, og hver udgave byder på et relevant tema, som foldes ud i artikler, fotos og video.

Troldtekt newsletter

Temaoversigt

Troldtekt sætter med temaudgivelser løbende fokus på aktuelle trends og tendenser indenfor akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri.

Troldtekt Newsletter