Mere træ i byggeriet

Troldtekt tema: Mere træ i byggeriet

Træ er et sundt, elegant og fleksibelt naturmateriale, som gør en positiv forskel for CO2-regnskabet. Flere steder i Skandinavien vælger bygherrer at opføre højhuse i træ – og i Danmark spiller træ en rolle i blandt andet Aarhus Kommunes byudviklingsprojekter. Det fortæller stadsarkitekt Stephen Willacy om i dette tema.  

Men hvad skal der til, før træ i højere grad slår rødder i byggeriet og bliver valgt frem for eksempelvis beton? Det har arkitekt og partner Lone Wiggers fra C.F. Møller undersøgt i en omfattende analyse. Hun peger på, at typiske barrierer for at vælge træ kan overvindes med den rette viden og nye rutiner på byggepladsen.

Bæredygtige byggematerialer i træ, herunder Troldtekt akustikløsninger, er allerede i høj kurs. Der er derfor behov for flere FSC®-certificerede skove i Danmark. Læs mere om udfordringen med at skaffe nok træ. Tag også med til et par af de førende træbyggerier: Boligbyggeriet Lisbjerg Bakke og multihuset Hjertet i Ikast

Byggeriet kalder på flere FSC®-certificerede skove

Træbyggeri vinder frem, og det samme gør efterspørgslen på dokumenteret bæredygtige bygninger. Den kombination betyder, at der er behov for flere FSC-certificerede skove i Danmark. Med god grund, for FSC er garant for social, økonomisk og miljømæssig ansvarlighed.

Troldtekt er en af de producenter, der allerede aftager en stor mængde FSC-certificeret træ – og som gerne vil indkøbe endnu mere.

Læs om det efterspurgte træ >

Byggeriet kalder på flere FSC®-certificerede skove

Bæredygtige boliger og et hjerte i træ

Flere prominente træbyggerier har rejst sig over de seneste år. I foråret 2018 stod etagebyggeriet Lisbjerg Bakke klar med 40 almene boliger, som er DGNB-guldcertificeret. Og i september åbnede multihuset Hjertet i Ikast. Begge projekter blev hædret ved kåringen af Årets Byggeri 2018.

Læs om de to elegante projekter i træ >

Bæredygtige boliger og et hjerte i træ

Viden skal bane vejen for mere træbyggeri

Elementer af lamineret træ kan matche beton i både styrke og pris, og har ovenikøbet en betydelig miljøfordel. Så hvorfor bygges der ikke mere i træ? 

Lone Wiggers, arkitekt og partner i C.F. Møller, har udarbejdet en omfattede barriereanalyse af træ som byggemateriale. Hun påpeger, at velkendte indvendinger som brand- og fugtrisici, støj og økonomi sagtens kan overvindes med viden og nye rutiner på byggepladsen.  

Læs interviewet med Lone Wiggers >

Viden skal bane vejen for mere træbyggeri

Flere træhuse bør slå rødder i dansk byggeri

Fordelene ved at bygge i træ er åbenlyse, mener stadsarkitekten i Aarhus Kommune. For træ er in, og Stephen Willacy ser gerne flere af fremtidens store byggerier blive opført i det bæredygtige materiale. Lovgivning, byggetraditioner og mangel på viden kan dog være et benspænd for ambitionen.

Læs interview med stadsarkitekten >

Flere træhuse bør slå rødder i dansk byggeri

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få aktuel inspiration inden for akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri leveret direkte til din indbakke.

Nyhedsbrevet udkommer cirka otte gange om året, og hver udgave byder på et relevant tema, som foldes ud i artikler, fotos og video.

Troldtekt newsletter

Temaoversigt

Troldtekt sætter med temaudgivelser løbende fokus på aktuelle trends og tendenser indenfor akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri.

Troldtekt Newsletter