Rejs med til København

Troldtekt tema om arkitektur, gastronomi og god akustik i København

Hvilken storby skal du besøge i 2019? Ifølge verdens førende rejseguide – Lonely Planet – bør København stå øverst på listen. Kåringen som ’Best in Travel City 2019’ er endnu et trumfkort for Danmarks hovedstad, som flere gange i de seneste år er fremhævet af eksperter inden for arkitektur, gastronomi og bæredygtighed. 

I temaet kan du blandt andet læse et interview med Rita Justesen, Chef for Planlægning og Arkitektur i By & Havn, som spiller en central rolle i udviklingen af København. Hun fortæller om de bæredygtige visioner for arkitekturen i Danmarks hovedstad.

Få også en guide til københavnsk gastronomi med god akustik. Og tag på en guidet tur til blandt andet science centret Experimentarium og et helt nyt kulturhus/bibliotek i bydelen Tingbjerg.

Oplev København - nummer et blandt verdens storbyer

Et tårnhøjt gastronomisk niveau og en særlig evne til at udnytte byens arkitektoniske kontraster mellem gammelt og nyt har sendt København til tops på Lonely Planets liste over byer at besøge i 2019.

Mere om udnævnelsen og byen >

Troldtekt tema om arkitektur, gastronomi og god akustik i København

Den klassiske arkitektur er vendt tilbage til København

Særegne bygninger i bybilledet hører fortiden til. Når en bygning rejser sig i et af Københavns nye byområder langs havnefronten, skal arkitekturen matche omgivelserne. Og så har Københavns mål om at være CO2-neutral i 2025 bidraget til at gøre bæredygtige certificeringer til standard i byggeriet.

Læs interviews med chefarkitekt Rita Justesen fra By & Havn og Henrik Stener Pedersen fra Rambøll.

Læs de to interviews >

Troldtekt tema om arkitektur, gastronomi og god akustik i København

Guide: Oplev gastronomi med god akustik i København

København byder på mad og vin i topklasse – og en række af byens spisesteder har gjort god akustik til en del af oplevelsen. Et klogt valg, for forskning viser, at lyd har betydning for smagssansen. Få en guide til københavnske restauranter og caféer med god akustik. Velbekomme.

Se guiden nu >

Troldtekt tema om arkitektur, gastronomi og god akustik i København

Videnskaben folder sig ud i Experimentarium

Københavns anerkendte science center, Experimentarium, er efter om- og tilbygning åbnet med 16 interaktive udstillinger. Arkitekturen er direkte inspireret af naturvidenskab og teknologi – og det amerikanske TIME Magazine havde centeret med på listen ’World’s Greatest Places 2018’.

Tag en rundtur i det nye Experimentarium >

Loftsbeklædning med akustikplader fra Troldtekt i Sciencter Center Experimentarium

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få aktuel inspiration inden for akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri leveret direkte til din indbakke.

Nyhedsbrevet udkommer cirka otte gange om året, og hver udgave byder på et relevant tema, som foldes ud i artikler, fotos og video.

Troldtekt newsletter

Temaoversigt

Troldtekt sætter med temaudgivelser løbende fokus på aktuelle trends og tendenser indenfor akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri.

Troldtekt Newsletter