TEMA: Renovering

De prisværdige renoveringer

Renoverprisen 2016 gik til Konstabelskolen på Margretheholmen i København. Siden prisen blev stiftet i 2013, er interessen eksploderet. Det er godt, for der er behov for inspirerende eksempler på renoveringer, som udgør halvdelen af byggebranchens omsætning.

Sådan lyder det fra formanden for nomineringsudvalget, Gøsta Knudsen, der er tidligere stadsarkitekt i Aarhus. Han spår, at enfamiliehuse vil stå for den næste store renoveringsbølge.

Troldtekt Konstabelskolen renoverprisen 2016

Løft kvaliteten med den bæredygtige tjekliste

Antallet af nybyggerier, der DGNB-certificeres, stiger støt. Men også flere renoveringer kan med fordel certificeres efter den bæredygtige tjekliste.

Mette Qvist er direktør for Green Building Council Denmark, der arbejder for at udbrede DGNB i Danmark. Få hendes syn på fordelene ved at certificere sin renovering.

Troldtekt Sorgenfrivang facade

Certificering: Troldtekt bidrager med point til DGNB

Det er en fordel for rådgiverne, når producenter dokumenterer, hvordan byggevarer bidrager til bæredygtige certificeringer. Det gør det nemmere at sammenligne produkter og holde styr på pointregnskabet.

Rambøll har dokumenteret, at Troldtekt kan bidrage med point til kriterier, der udgør 49 procent af den samlede certificering. Især i renoveringer kan det spille en stor rolle, forklarer Gitte Gylling Hammershøj Olesen, seniorkonsulent i Rambøll. 

Troldtekt Vigerslev Skole

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få aktuel inspiration inden for akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri leveret direkte til din indbakke.

Nyhedsbrevet udkommer cirka otte gange om året, og hver udgave byder på et relevant tema, som foldes ud i artikler, fotos og video.

Troldtekt newsletter

Temaoversigt

Troldtekt sætter med temaudgivelser løbende fokus på aktuelle trends og tendenser indenfor akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri.

Troldtekt Newsletter