TEMA: Akustik i restauranter

Med Noma på visit i Australien 

Kulinarisk topkvalitet, danske designermøbler og sortmalede Troldtekt loftplader var ingredienser i Nomas opskrift på en midlertidig pop up-restaurant nær Sydney.

I 10 uger serverede restauranten specialudviklede kreationer med australsk identitet. Alle borde blev reserveret i løbet af bare 90 sekunder, og 27.000 interesserede måtte nøjes med en plads på venteliste.

Troldtekt - NOMA restaurant Australia

Sådan påvirker lyd vores smagssans

 

Forestil dig, at opskrifter ikke kun angiver, hvilke ingredienser der skal i retten, men også hvilken musik der får maden til at smage bedst.

Ifølge Charles Spence, professor i eksperimental psykologi ved Oxford Universitet, så har akustik, støj og musik stor indflydelse på, hvordan vores sanser opfatter det vi spiser og drikker. 

Troldtekt - Restaurant Veto

Dårlig akustik kan koste stjerner i madanmeldelsen 

Det kan trække ned i den samlede vurdering, hvis larm og støj spolerer madoplevelsen. Det fortæller Morten Vilsbæk, bestyrelsesformand for Danske Madanmeldere.

Især tætpakkede bistroer og kælderrestauranter skal være opmærksomme på støjniveauet.

Troldtekt- Acoustics in restaurants

Sorte Louis: Lækker mad i smult vande

Efter at have boet fem år på en gammel hollandsk toldbåd i Aarhus fik Preben Hald og Tina Steen smag for at drive café på vandet. I en sådan grad, at parret valgte at købe en lille færge og omdanne den til restaurant.

Flere måneders totalrenovering har tilført industrikøkken, charme og slyngelstue. Så nu kan sultne gæster gå om bord i friske, danske råvarer på Sorte Louis, hvor et træbetonloft bidrager til den hyggelige atmosfære.

Troldtekt - Café Sorte Louis

Hele familien skal føle sig hjemme ved bordet

Det kræver også fokus på akustik at drive en familierestaurant, hvor der skal være plads til både børnefamilier, julefrokoster og sølvbryllupspar.

Administrerende direktør Elias Grøftholdt Tychsen fortæller, hvordan Restaurant Flammen skaber en behagelig atmosfære for gæsterne på kædens 11 restauranter.

Troldtekt - Restaurant Flammen

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få aktuel inspiration inden for akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri leveret direkte til din indbakke.

Nyhedsbrevet udkommer cirka otte gange om året, og hver udgave byder på et relevant tema, som foldes ud i artikler, fotos og video.

Troldtekt newsletter

Temaoversigt

Troldtekt sætter med temaudgivelser løbende fokus på aktuelle trends og tendenser indenfor akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri.

Troldtekt Newsletter