Naturlighed i ølglasset og designet

Designer, tv-vært og ejer af designvirksomheden All That Matters (ATM) Anders Busk Faarborg har indrettet Åben Ølbars lokaler i Aarhus midtby.

Her går den hjemmebryggede øl og designet af baren hånd i hånd. Og så har akustikken fået ekstra kærlighed.

I hjertet af Aarhus ligger Åben Ølbar – og dørene ud til charmerende Rosengade 28 åbnede i september 2020. Baren serverer øl fra eget bryggeri, og gæster kan få smag for sagerne i de indbydende omgivelser, som Anders Busk Faarborg, designer, tv-vært på boligprogrammer og ejer af designvirksomheden All That Matters, har stået for. Udgangspunktet var et tomt, gammelt lokale, som mest af alt mindede om et butikslokale. Det skulle forvandles til en Åben Ølbar.

– Det er vigtigt, at man ikke oplever stedet som en butik, men som et sted, der fortæller om Åbens værdier –ærlighed, hjemlighed, og at det er øl for alle. Den hjemmebryggede øl knytter sig til kvalitet og gode råvarer, og det skulle afspejle sig i materialevalget, siger Anders Busk Faarborg, design director i designvirksomheden ATM.

En organisk indretning

Alle overflader i Åben Ølbar er blevet indtænkt og behandlet, men uden at de ser for nye og polerede ud. Der er blandt andet brugt forskellige stole for at bryde med ensartetheden. Og det organiske er fællesnævneren for materialevalget. Baren er eksempelvis bygget op af mursten, ligesom der er brugt massivt træ og terrazzofliser.

– Stilen er skandinavisk, rolig og ikke særlig fancy. Vi har forsøgt at arbejde med ærlighed. Det skal være et sted, man har lyst til at være, og det er blevet taget vildt godt imod, lyder det fra Anders Busk Faarborg.

En behagelig lydoplevelse

Også akustikken er taget under kærlig behandling, forklarer Anders Busk Faarborg.

– Da baren er et komprimeret lokale, hvor mange mennesker vil opholde sig på samme tid, har det været naturligt at vælge Troldtekt for at sikre god akustik. Derudover er øl et organisk produkt, og det falder godt i tråd med andre organiske materialer som Troldtekt træbetonpladerne.

Til Åben Ølbar er valgt designløsningen Troldtekt line design med langsgående, fræsede spor. Akustikpladerne er af typen lys natur.

– Troldtekt line design var interessant for os at arbejde med, for linjerne tilfører noget nyt i rummet og får det til at virke større. Loftet er ikke bare en flade, men et værktøj til at skabe noget spændende i designet, tilføjer Anders Busk Faarborg.

Større fokus på akustik

Anders Busk Faarborg tror, at der i restaurationsbranchen fremover vil komme meget mere fokus på lydniveau og akustik. Ganske enkelt, fordi et akustisk ukomfortabelt miljø kan ødelægge en ellers god spiseoplevelse.

– Akustik var ikke noget, mange restaurantgæster gik op i for ti år siden, men det har ændret sig. Det kan man også læse i anmeldelser, at selvom maden har været lækker, kan oplevelsen have været mindre god på grund af dårlig akustik i restauranten, siger han.

FOTO: 
Anders Busk Faarborg (Design Director) & Alexandra Raben-Levetzau (Interior Designer) fra designvirksomheden All That Matters (ATM).

Fakta: Åben Ølbar

Projekt: Åben Ølbar i Aarhus
Design/Indretning: ATM Design

Troldtekt produkter:

Loftbeklædning: Troldtekt akustik og Troldtekt line design
Farve: Lys natur
Struktur: Ultrafin (1,0 mm træuld)

>> Læs mere om Åben Ølbar i Troldtekt referencesektionen