Skyd genvej til den gode akustik

22:a maj. 2014

Troldtekt akustik Plus forstærker lydabsorptionen, så efterklangstiden holdes i bund – for eksempel i undervisningslokaler, fællesarealer og lærerværelser.

Løsningen består af en Troldtekt plade med et lag mineraluld limet fast på bagsiden og kan monteres med en indbygningshøjde på helt ned til 43 mm.

Troldtekt, Vibeengskolen

Bygningsreglementet stiller krav til efterklangstiden i undervisningslokaler – altså den tid, det tager for lyden at ”dø ud”. For at overholde kravene er det nødvendigt med gode, lydabsorberende materialer. Det kan for eksempel være Troldtekt plader på lofter og/eller vægge.

Når et Troldtekt loft skal give bedst mulig effekt, spiller konstruktionen en vigtig rolle. Det giver optimal effekt, når akustikloftet monteres med en afstand på 200-300 millimeter til det faste loft, og når Troldtekt pladerne har et lag bagvedliggende mineraluld.

Skab bedre akustik uden ombygning

Troldtekt akustik Plus har mineralulden fastlimet på selve pladen og er derfor nemmere for håndværkere at arbejde med, end når mineralulden ligger løst. Desuden betyder den fastlimede mineraluld, at Troldtekt akustik Plus også giver en god lydabsorberende effekt i lokaler, der ikke tillader plads til et hulrum på 200-300 millimeter.

Både ved nybyggeri og renovering bliver Troldtekt akustik Plus ofte valgt i undervisningslokaler. Også på et lærerværelse eller i et gangareal med lavt til loftet sikrer løsningen bedre akustik – uden der er behov for store ombygninger.

Troldtekt akustik Plus kan nemlig monteres på et eksisterende loft af for eksempel gips. Loftets indbygningshøjde kommer på den måde ned på 43-75 millimeter afhængig af mineraluldens tykkelse.

Beregn selv akustikken

I Troldtekts akustikberegner kan du selv beregne et rums efterklangstid og evne til at absorbere lyd. I akustikberegneren indtaster du oplysninger om rummets dimensioner og de anvendte gulv-, væg-, loft-, dør- og vinduesmaterialer. Så får du en rapport med de akustiske data sendt direkte til din indbakke.

>> Prøv akustikberegneren.

FAKTA: Det siger bygningsreglementet om akustik i undervisningsbygninger

Tabel efterklangstid

Undervisningsbygninger dækker over skoler, gymnasier, uddannelsesinstitutioner, universiteter m.v.

Kilde: BR10