Design af fremtidens svømmebade

Arkitektoniske trends i fremtidens svømmebade | Troldtekt TEMA

Svømning og vandmotion er populært på tværs af alder og niveau. Vi bruger svømmebadene til at træne, slappe af og hygge os med familien. Mange steder bliver faciliteterne renoveret, eller helt nye bliver bygget, så arkitekturen matcher de varierende formål og brugerscenarier.

Her i temaet får du 16 trends til fremtidens svømmebade – trends, som NGO’en International Association for Sports and Leisure Facilities (IAKS) har samlet i en rapport.

Tag desuden med til en række projekter, hvor funktion og design går op i en højere enhed, blandt andet med brug af Troldtekt akustikløsninger. Læs om den nyopførte og smukt beliggende Frederikssund Svømmehal, det nye Vitalbad i tyske Kusel, hvor der er smæk på farvepaletten og badehuset Isfuglen ved Brøndby Havn.

16 trends i fremtidens svømmebade

I en rapport har NGO’en International Association for Sports and Leisure Facilities (IAKS) samlet en række trends i fremtidens svømmehaller og friluftsbade.

De i alt 16 trends favner en bred vifte af aspekter, som har betydning for arkitekturen – lige fra økonomi og digitale muligheder til nye brugermønstre.

>> Se de 16 trends nu

Troldtekt akustikplader tåler fugt og er derfor meget velegnet som akustikloft og vægbeklædning i f.eks. svømmehaller

De nye svømmebade skal appellere bredere

Der er mange forventninger til moderne svømmehaller, som både skal rumme elitesvømmere, motionister, børnefamilier og wellness-gæster.

Det risikerer at give gnidninger mellem svømmehallens forskellige brugere. Men i den nye Frederikssund Svømmehal viser man, at den svære balancegang i designet kan lykkes.

>> Læs mere om Frederikssund Svømmehal

Loftsbeklædning med akustikplader fra Troldtekt i svømmehal

I gode svømmebade føles det som på en sommerdag ude i det fri

"Gode svømmebade skal fungere effektivt og have en indbydende atmosfære," siger Ernst Ulrich Tillmanns, administrerende direktør for arkitektfirmaet 4a Architekten.

Det kan man f.eks. opnå ved at bruge loftsplader af naturlige materialer som træ, der giver en behagelig akustik. Og forskellige områder kan fremhæves ved hjælp af lys og farver.

>> Læs interviewet her

Loftsbeklædning med akustikplader fra Troldtekt i svømmehal

Nye friluftsbade skal kunne modstå vind og vejr

Der er stigende interesse for at bade i det fri, og også i de store byer bliver gamle svømmeanlæg moderniseret eller nye opført. Anlæggene skal opfylde svømmegæsternes ønske om komfort, men også modstå voldsomt vejr.

Se nærmere på den prisvindende fjordpark i Aalborg og det unikke badehus, Isfuglen, til vinterbadere i Brøndby Havn.

>> Mere om de to friluftsbade

Akustiklofter fra Troldtekt i sportsanlæg

Derfor er Troldtekt træbeton et oplagt valg, når du bygger svømmehal

Loft- og vægflader med Troldtekt akustikplader absorberer effektivt lyden af plask, råb og leg. Det bidrager til en behagelig akustik i svømmehaller. Samtidig er træbetonpladerne robuste med en naturlig resistens over for fugt. Og så giver de fleksible designmuligheder stor arkitektonisk frihed.

>> Mere om Troldtekt i svømmehaller

Troldtekt akustikplader i svømmeanlæg

Flintholm Svømmehal på Frederiksberg

Troldtekt akustikplader tåler fugt og er derfor meget velegnet som akustikloft og vægbeklædning i f.eks. svømmehaller

Den nye Flintholm Svømmehal åbnede i 2017 og ligger som en lysende terning i det urbane miljø. Troldtekt er valgt som akustikløsning til lofter og supplerende felter på vægge – samt i en sortmalet udgave i foyeren.

Se fotos, og læs mere

Svømmehal i Gensingen (Tyskland)

Troldtekt-akustikplader i varme nuancer giver optimal rumakustik og skaber en atmosfære af velvære i renoveret svømmehal i den tyske by Gensingen

Tekniske installationer, sanitære faciliteter og design er blevet opgraderet. Et nyt farvekoncept strækker sig fra omklædningsrum til selve svømmehallen – blandt andet med Troldtekt akustikplader i varme farver.

Se fotos, og læs mere

Rulantica i Rust (Tyskland)

Akustikplader fra Troldtekt er særdeles velegnede til brug i vådrum og udmærker sig ved sine unikke lydabsorberende egenskaber

Det nye vandland på 40.000 kvadratmeter er en eventyrverden for hele familien. Indenfor er der roligt takket været klipper, dekorative elementer og Troldtekt akustikplader, som også er valgt i foyer og omklædning.

Se fotos, og læs mere

Temaoversigt

Troldtekt sætter med temaudgivelser løbende fokus på aktuelle trends og tendenser indenfor akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri.

Svømmebade