Tema: Ventilation

Troldtekt, Viden Djurs

Næsten 100 millioner europæiske børn går i skole, og de bruger 70 procent af skoletiden indendørs. Derfor er det et problem, at luften er tung i alt for mange klasselokaler. I Danmark er mangel på god ventilation den primære årsag til problemet, forklarer Geo Clausen, professor ved DTU, i et interview med Troldtekt. 

Troldtekt ventilation kombinerer god akustik, frisk luft og et lavt energiforbrug. Se i en kort film, hvordan det sker i praksis. Læs også om prisbelønnet forskning, der har dokumenteret fordelene ved løsningen.

Troldtekt ventilation fik den bedste karakter, da ingeniører sammenlignede seks mulige systemer til renoveringen af en skole ved Aarhus. Og i Vallensbæk klarede eleverne sig markant bedre i et lokale med ventilationsloft.

Manglende ventilation belaster skolers indeklima

I ni ud af ti danske klasselokaler bliver indeklimaet i løbet af skoledagen så dårligt, at det overstiger myndighedernes anbefalinger. Det viser detaljerede målinger af CO2-niveauet i 245 danske skoleklasser.

Manglende ventilationssystemer er den primære årsag til problemerne, lyder det fra professor Geo Clausen fra DTU, der er en af forskerne bag undersøgelsen.

Troldtekt, Geo Clausen

Video: Frisk luft i skolen - uden træk, støj og synlige installationer

Troldtekt ventilation kombinerer god akustik, et lavt energiforbrug og frisk luft uden træk. Løsningen er blandt andet velegnet til skoler, hvor tung luft ofte går ud over koncentrationen.

I en kort film kan du se eksempler på, hvor slemt det står til med indeklimaet i klasserum. Se også, hvordan Troldtekt ventilation virker i praksis – og hvilke dokumenterede fordele løsningen giver.

Troldtekt, ventilation

Projekt med Troldtekt vinder dansk innovationspris

Troldtekt ventilationslofter indgår som centralt element i et omfattende forskningsprojekt, der er vinder af den danske ELFORSK Prisen 2017.

Forskerne har dokumenteret, at den prisvindende løsning giver store energibesparelser og høj komfort i kontor-, skole- og institutionsbyggeri. Det sker ved hjælp af naturlig køling og diffus loftsventilation.

Troldtekt, ventilation

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få aktuel inspiration inden for akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri leveret direkte til din indbakke.

Nyhedsbrevet udkommer cirka otte gange om året, og hver udgave byder på et relevant tema, som foldes ud i artikler, fotos og video.

Troldtekt newsletter

Temaoversigt

Troldtekt sætter med temaudgivelser løbende fokus på aktuelle trends og tendenser indenfor akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri.

Troldtekt Newsletter