Konkurrencevinder 2010

Elise & Pers bidrag

I 2007 flytter vi ind i vores nybyggede ønskehus. Her er rummeligt, store vinduespartier og dejlig højt til loftet, men akustikken er desværre ikke faldet så heldigt ud. Dette er i særdeleshed et problem i køkken/alrummet, som er der hvor vi opholder os mest, både i dagligdagen og ved festlige lejligheder. Når vi har gæster og snakken går, kan det være svært overhovedet at høre hvad sidemanden siger på grund af den dårlige akustik og rumklang.

I dagligdagen giver det også en del gener, da vores 2-årige dansk-svenske gårdhund er sød, men også meget aktiv. Den har godt med udsyn til udendørsarealerne samt de katte der ofte passerer grunden og hvad der ellers bevæger sig. Det resulterer i at hunden gør ofte. På grund af den dårlige akustik forstærkes lyden voldsomt - faktisk så meget, at vi har oplevet at gæster har haft fingrene i ørerne for ikke at få tinitus.

Vi har også en skøn lille pige på syv måneder, som eksperimenterer rigtig meget med stemmebåndet, og de høje toner. Vi oplever desværre også at hun ofte bliver bange og forskrækket, når hunden uden varsel begynder at gø.

Derudover har vi måtte flytte telefonen væk fra køkken/alrummet, da modparten tror vi står i en stor hal og taler.

Efter at der nu både er kommet hund og senest barn i familien, er vi kommet til den erkendelse at vi ikke har valgt det mest hensigtsmæssige loftsmateriale. Vi blev meget overraskede efter et besøg i et andet nybygget hus, hvor loftet bestod af Troldtekt. Vi var mange mennesker og der var en god akustik og vi oplevede forskellen meget positivt.

Desuden synes vi at troldtekt er med til at skabe hygge, da det tilfører boligen varme.

Vi tror Troldtekt vil være den idelle løsning på vores akustikproblem, samtidig med at det vil give vores hjem en mere hyggelig og rolig atmosfære.

En før/efter historie

Denne film fortæller en families historie om akustikken i deres hjem både før og efter de fik Troldtekt akustiklofter.

I oktober 2010 vandt familien konkurrencen om et Troldtekt loft.