Hyggeligt madmarked i historisk bygning

Boltens Gård i indre København har i mange år fungeret som diskotek, men efter en større renovering er stedet nu åbnet som madmarked for et bredere publikum.

Troldtekt akustikplader sikrer god akustik på Boltens Food Court i København. Samtidig passer Troldtekt træbeton visuelt godt ind i de rå omgivelser
Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Til glæde for både turister og københavnere har København fået et nyt madsted, Boltens Food Court, hvor smagsoplevelser og gode stunder kan udfolde sig sammen i historiske rammer.

Stedet krævede dog en omhyggelig renovering, da købmandsgården Baron Boltens Gård på Gothersgade 8 er fredet. Den blev bygget i 1767 og er derfor blandt Københavns ældste. En renovering var tiltrængt, da stedet tidligere har huset et diskotek.

I stedet er der nu skabt madmarkedet Boltens Food Court, som er inspireret af det tidligere Copenhagen Street Food på Papirøen. Her kan gæster nyde mad og drikke med bindingsværkshusene omkring sig.

Det er Årstiderne Arkitekter, som har stået for at realisere designkonceptet for Boltens Food Court, herunder defineret principperne for facaderenovering og valg af farver, belysning, indretning og møbelvalg. Det har blandt andet resulteret i møbler, som er fremstillet i genbrugsplast.

Fra rå hal til urban hygge

Det er blandt andet gårdens eksisterende bygning, Industrien, som har gennemgået en kæmpe transformation, hvor de tre nederste etager nu huser madhallen. Der er 14 forskellige madboder med smagsoplevelser fra hele verden – alt fra marokkanske til italienske, indiske og naturligvis danske smagsoplevelser.

I renoveringsarbejdet fandt man et gammelt rum, en slags opskydelig scene mellem kælder og stue, og det betød, at der kunne skabes et åbent rum i tre etager. En central trappe forbinder nu de tre etager i glaskarnappen, og om sommeren kan facaden åbnes ud mod gårdmiljøet.

Lofterne på alle etager har felter med grå Troldtekt akustikplader, hvilket er med til at lægge en dæmper på støjen i et rum, hvor akustikken ellers kan blive sat på prøve. Samtidig passer Troldtekt træbeton rent visuelt godt ind i de rå omgivelser.